Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Droga vrijedna 50 milijuna dolara

U Mianmaru spaljeno 4,5 tona opijuma i 146 kg heroina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mianmarske vlasti danas su spalile veliku količinu zaplijenjene droge, uglavnom opijuma, ukupne vrijednosti od oko 50 milijuna dolara, obilježivši i radno na taj način UN-ov dan borbe protiv droge.

'Moramo se još više angažirati na nastojanju da iskorijenimo narkotike svim sredstvima', rekao je ministar unutarnjih poslova, general Ko Ko na svečanosti održanoj u povodu UN-ova dana borbe protiv droge u glavnome gradu Naypyidawu.

Među zaplijenjenom drogom bilo je 4,5 tona opijuma i 146 kg heroina. Nova civilna vlada, osnovana tri mjeseca nakon odlaska hunte s vlasti, koja je unatoč tomu pod kontrolom vojske, 'nastavit će se boriti protiv ove pošasti dok ona ne bude u potpunosti iskorijenjena s ovih područja', rekao je general.

Mianmar do 2014. namjerava iskorijeniti bilo kakvu trgovinu drogom, što će biti prilično teško s obzirom na podatke UN-ova ureda za borbu protiv droge i kriminala, prema kojima je ta zemlja postala veliki proizvođač heroina - proizvodnja se u odnosu na 2010. povećala za 20 posto. (Hina)

Pročitajte i ovo Ilustracija selili je u drugu sobu Pacijentica (42) u bolnici se čudno ponašala, pa su pozvali policiju: Dobila je kaznu od 1000 eura Slika nije dostupna heroin i kokain VIDEO Pogledajte gdje su je skrivali: Policija pokazala detalje akcije u kojoj je zaplijenjena droga vrijedna 17 milijuna eura

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene