Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokušaj bijega?

Legija planirao bijeg, u ćeliji mu pronašli detonatore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U zatvorskoj ćeliji Milorada Ulemeka Legije u Okružnom zatvoru u Beogradu u dvije kemijske olovke pronađeni su detonatori za eksploziv.

Istražna tijela sumnjaju kako je Legija uz pomoć plastičnog eksploziva planirao bijeg iz zatvora, piše Blic. 'U kemijskim olovkama umjesto mina pronađeni su detonatori crne boje. Nestručne osobe ne bi ih razlikovale. Pretpostavlja se da je naredni korak bio unošenje plastičnog eksploziva, pa je Uprava za izvršavanje kaznenih sankcija sve držala u tajnosti ne bi li otkrila cijeli plan bijega', kaže sugovornik Blica.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nepoznavanje materije Izazvao salve smijeha: Trovanje djece olovom pripisao 'grickanju olovaka' Slika nije dostupna Bila kod prijateljice Kanadska policija pronašla Legijinu kćer!

Isti izvor navodi kako te detonatore ne može otkriti niti jedan detektor na svijetu i dodaje kako su oni Legiji uručeni tijekom jedne od posjeta koje po zakonu ne mogu nadzirati. Detonatore su otkrili zatvorski djelatnici tijekom pretresa Legijine ćelije.

>> Legija prebačen u najčuvaniji srpski zatvor

'Kada su otkriveni detonatori, oduzete su mu neke stavri uz objašnjenje da mu je prostor pretrpan, a oduzeto mu je i oko 30 kemijskih olovaka. Rečeno mu je da će ih dobiti kada potroši ove koje su mu ostavljene. Tako Legija nije znao da su detonatori otkriveni. Plan je bio da otkrijemo pokušaj unošenja plastičnog eksploziva', kaže sugovornik Blica. Milorad Ulemek Legija prebačen je u posebni dio zatvora požarevačke Zabele u kojem vladaju najstroži propisi i gdje on više nema fizičkog kontakta s posjetiocima. Komuniciraju kroz neprobojno stalo.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene