Droga (Foto: Arhiva/AFP)
Droga (Foto: Arhiva/AFP) Foto: Arhiva/AFP

Više od 55 tona droge zaplijenjeno je u rujnu i listopadu tijekom operacije međunarodne policije, objavio je u srijedu Interpol, koordinator operacije.


Tijekom planetarne operacije "Riba lav" uhićeno je 1300 osoba osumnjičenih za trgovinu drogom, precizira se u priopćenju organizacije policijske suradnje.

Vezani članci Crnogorska policija zaplijenila pola tone marihuane - 1 Policija u Crnoj Gori zaplijenila pola tone marihuane: 85 paketa prevoženo kamionom uz PVC koševe za talijanskog kupca Policija uhvatila dilera u Zagrebu - 1 Pao diler na zagrebačkoj Trešnjevci: Policija kod njega pronašla kokain, marihuanu, vagu i novac

Među drogom zaplijenjenom između 17. rujna i 8. listopada, konfiscirano je više od 35 tona kokaina, od kojih oko 1,2 tone u brazilskoj luci Santos, skrivene u brodu koji se uputio u Obalu Bjelokosti. Pronađeno je i 15 tona konoplje i pet tona heroina te 430.000 tableta kaptagona (na bazi amfetamina).

Interpol nije precizirao mjesta svih zapljena. Za tu akciju je Interpol, kojem je sjedište u Lyonu, mobilizirao svoje urede u Harareu i u Singapuru.

Policija je zaplijenila više od 18 milijuna tableta "yaba" sintetske droge u jugoistočnoj Aziji i razotkrila laboratorij u Nizozemskoj.

Operacija "Riba lav" naglašava važnost izazova s kojim je suočena policija cijelog svijeta i potrebom koordiniranog pristupa borbe protiv trgovine drogom i pripadajućim zločinima, komentirao je glavni tajnik Interpola Juergen Stock, prema priopćenju. (Hina)