Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pritisak na predsjednika

Marš milijuna u Ukrajini: Sve više prosvjednika na trgu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajinski vođe opozicije pozvali su ljude da izađu na trg i pridruže se 'maršu milijuna' kojim se žele suprostaviti približavanju te zemlje Rusiji.

Stotine tisuća pro-europskih prosvjednika okupilo se na kijevskom Independence Squareu (poznatiji kao ‘Maidan’) kako bi nastavili vršiti pritisak na predsjednika Viktora Janukoviča da napusti planove za približavanje Rusiji. Traže odlazak predsjednika.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin "Oni vode hibridni rat" Putin otkrio da jača nuklearne snage: "Na najvišem smo stupnju pripravnosti..." Slika nije dostupna Napeto u Ukrajini UŽIVO Parlament opozvao Janukoviča, raspisani novi izbori!

Predsjednik Janukovič je, prilikom sastanka u petak s ruskim predsjednikom, Vladimirom Putinom, iznio je svoj strah u odnosu na opoziciju. Naime, Ukrajina je na pragu ulaska u takozvanu Carinsku Uniju s Rusijom, a svo vrijeme u Ukrajini traju veliki proeuropski prosvjedi. Mnoge kritičare Janukovičevo pregovaranje s Putinom podsjeća na oživljavanje Sovjetskog Saveza.

Prosvjednici ne odustaju: Blokirali ulaze Vladi i predsjedniku

Vlast tvrdi kako policija neće poduzimati dodatne mjere protiv mirnih prosvjednika, no postoji rizik kako bi nekolicina opozicijskih aktivista mogla pribjeći nasilnim akcijama.

'Krenite prema Maidanu!', objavila je opozicijska partija zatvorene premijerke Julije Timošenko na svom Twitter profilu. Osim toga, dodali su i ‘Lovit ćemo ga (Janukoviča) sve dok ne odstupi'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene