Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Radnici evakuirani

Užas u rudniku: U požaru poginula najmanje 21 osoba, za mnogima se još traga

Rudnik u Kazahstanu u kojem se dogodio požar
Rudnik u Kazahstanu u kojem se dogodio požar Foto: Afp
Najmanje 21 osoba poginula u požaru u kazahstanskom rudniku.

Najmanje 21 osoba poginula je u požaru u rudniku u Kazahstanu, priopćio je u subotu ArcelorMittal Temirtau, lokalna jedinica proizvođača čelika sa sjedištem u Luksemburgu koji upravlja rudnikom.

Od 252 osobe u rudniku Kostenko, 208 je evakuirano, a 18 je tražilo medicinsku pomoć, navodi se u priopćenju tvrtke. Dvadeset i tri osobe nisu locirane do ponoći po lokalnom vremenu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tvrtka bez komentara Protiv poznate modne marke podignuta tužba zbog trgovine ljudima: "Moraju odgovarati za mnoge neprihvatljive radnje"

Kazahstanski predsjednik Kasim-Žomart Tokajev, koji je izrazio sućut obiteljima žrtava, naredio je vladi da prekine investicijsku suradnju s ArcelorMittal Temirtau.

Vlada je u priopćenju rekla da dovršava dogovor o nacionalizaciji tvrtke koja upravlja najvećom željezarom u zemlji.

Pročitajte i ovo Ruski vojnici Stigao odgovor Moskve Rusija odbacila ozbiljne optužbe Bijele kuće: "To je mogla smisliti samo osoba s razbuktalom maštom"

Prošlog mjeseca prvi potpredsjednik vlade Roman Skljar rekao je novinarima da je Kazahstan u pregovorima s potencijalnim investitorima koji bi mogli preuzeti tvornicu.

Rekao je da je vlada nezadovoljna neuspjehom ArcelorMittala da ispuni svoje investicijske obveze, unaprijedi opremu i osigura sigurnost radnika nakon niza smrtonosnih nesreća.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene