Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prevarom do novca

U Italiji uhićen srpski državljanin: Pretvarao se da je migrant iz Sirije pa starijoj ženi oteo 65.000 eura ušteđevine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
51-godišnji srpski državljanin uhićen je u Italiji nakon što je usamljenoj 80-godišnjakinji oteo svu ušteđevinu u samo 40 dana. Pretvarao se da je migrant iz Sirije.

Srpski državljanin u dobi od 51 godine uhićen je u Padovi nakon što je iskoristio 80-godišnju ženu i u samo 40 dana od nje oteo cijelu njezinu ušteđevinu, iznos od oko 65 tisuća eura.

Pročitajte i ovo Pitbuli napali dijete tragedija u Italiji Dva pitbula rastrgala 13-mjesečnog dječaka dok se igrao u dvorištu: Majka ga je pokušala spasiti, nju su izgrizli Pošta - 1 Budite na oprezu Prevaranti imaju novi način na koji varaju građane: "Odmah sam znala da je nešto čudno..."

51-godišnjak, nastanjen u hotelu na periferiji Padove, uhićen je zbog prevare. On je 80-godišnjakinju sreo sredinom rujna u crkvi Carmine. Rekao joj je da je Sirijac i da se zove Hassan Mustafa.

80-godišnjakinja se sprijateljila s "migrantom". Poslušala je župnika koji je na misi pozvao vjernike da budu ljubazni prema ljudima koji nisu građani EU "jer su svi braća".

51-godišnjak nije gubio vrijeme. Tražio je od 80-godišnjakinje 700 eura za put u Berlin. Nakon toga joj se požalio da mu treba još 4800 eura jer su mu djeca "zapela" na putu i želi ih vratiti u Italiju. 80-godišnjakinja mu je opet dala novac.

Davala mu novac u gotovini

Nakon toga joj je rekao kako je u problemima te da je uspio samo s jednim djetetom prijeći granicu, a da mu za spajanje obitelji s drugim djetetom treba dodatnih 4800 eura. Starija žena mu je vjerovala i davala novac u gotovini.

Tu se nije zaustavio. Na kraju joj je 51-godišnji Srbin rekao da mu je dijete na liječenju u Zagrebu te da mu je za troškove liječenja djeteta potrebno 50 tisuća eura.

Tjedan dana kasnije rekao joj je da mu je sin preminuo pa mu treba još novca, ali da će mu zdravstveno osiguranje nadoknaditi troškove ako uplati dodatnih 18.300 eura. 80-godišnjakinja više nije imala novca, dala mu je posljednjih 10 tisuća eura i rekla da se drugo jutro vrati kako bi mu dala ostatak.

Odlučila se posuditi novac od brata koji je odmah postao sumnjičav, a kad mu je ispričala cijelu priču, njezin brat je shvatio da je ona žrtva prevare i s dvojicom sinova otišao na policiju i prijavio 51-godišnjaka.

Dočekali ga policajci u lisicama

Nakon što se 51-godišnjak sljedeći dan vratio po ostatak novca, dočekali su ga policajci s lisicama. Ukupno je od 80-godišnjakinje oteo 64.970 eura, odnosno svu ušteđevinu koju je imala u gotovini u svojem domu.

51-godišnjak je priveden, a početak suđenja zakazano je za 13. siječnja iduće godine. 80-godišnjakinji je vraćeno tek nešto manje od tisuću eura, piše Il Gazzettino.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene