Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optužbe za seksualno nasilje

U istrazi protiv Assangea sudjelovala prijateljica tužiteljice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Švedska policajka koja je istraživala optužbe za seksualno nasilje što su ih dvije žene podnijele protiv utemeljitelja WikiLeaksa Juliana Assangea prijateljica je jedne od tužiteljica, objavio je dnevnik Expressen.

Visokotiražni list piše da se inspektorica u komentarima na društvenoj mreži Facebook nepovoljno izražavala o samome Julianu Assangeu i razotkrila da je jednu od dviju tužiteljica poznavala otprije.

Australski haker 39-godišnji Assange odbacuje optužbe dviju Šveđanki te je 3. ožujka uložio žalbu na odluku britanskog suda da ga izruči Švedskoj koja je za njim raspisala uhidbeni nalog.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Porezni raj na Kajmanskom otočju Zviždač WikiLeaksu otkriva 'offshore' račune Slika nije dostupna Gube 500.000 eura na tjedan WikiLeaksu zbog novca prijeti gašenje

>> Assange će biti izručen Švedskoj

>> Bivši kolega: Assange je paranoik gladan moći

Expressen je prvi u kolovozu objavio da su protiv Assangea podnesene tužbe za seksualno nasilje.

Assange tvrdi da je tužba politički motivirana jer je on tisuće američkih diplomatskih bilježaka objavio na internetu zbog čega bi mu Sjedinjene Države rado sudile. On strahuje da bi jednom izručen Švedskoj, mogao biti izručen i SAD-u gdje bi mu se sudilo.

Dvije tužiteljice optužuju Assangea za seksualni odnos bez zaštite. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene