Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sud odlučio

Assange će biti izručen Švedskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sud u Londonu danas je odlučio kako će osnivač WikiLeaksa Julian Assange biti izručen Švedskoj. Assangeov odvjetnički tim ima sedam dana za žalbu ili će za deset dana osnivač WikiLeaksa biti izručen švedskom pravosuđu, prenosi britanski Guardian.

Podsjetimo, u Švedskoj je Assange optužen zbog seksualnog zlostavljanja i to od dvije žene. Optužbe se odnose na seksualni odnos bez kondoma, odnosno da je seksualni čin obavljen pod prisilom. U Švedskoj se seks bez kondoma, ukoliko jedna osoba traži da seks bude vođen sa zaštitom, smatra seksualnim zlostavljanjem.

Pročitajte i ovo Prosvjed za Juliana Assangea Oslobodite Juliana Assangea Osnivač WikiLeaksa nije došao pred suce, prosvjednici traže njegovo oslobađanje: "Julian Assange je heroj" Julian Assange suđenje Assangeu Uspoređuju ga s Navaljnim, a sad počinje njegova posljednja bitka: "Život mu je ugrožen u zatvoru, a ako ga izruče - umrijet će"

>> FOTO: 'Iscurile' fotografije Assangeovog iskorištenog kondoma

>> Assange podijelio Švedsku: Je li seks bez kondoma silovanje?

Jamčevinu za Assangea, u iznosu 20 000 funti, uplatila je Caroline Evans. Assange i njegovi odvjetnici najavili su žalbu na odluku te su dodali kako će cijeli slučaj voditi do najviših sudova u Britaniji, ali i Europskog suda za ljudska prava. Njegovi odvjetnici su izjavili kako vjeruju da će Švedska Assangea izručiti SAD-u koji ga traži zbog objavljivanja službenih podataka.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene