Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Reyhaneh Jabbari ubila je 2007. Morteza Abdolalija Sarbandija, bivšeg obavještajca, koji ju je, kako je kazala, pokušao silovati. Izbola ga je nožem.


U Iranu je pogubljena 26-godišnja Reyhaneh Jabbari i to zato jer je ubila muškarca koji ju je pokušao silovati. Međunarodna kampanja kojom se pokušalo utjecati na sud da odustane od smrtne kazne za mladu ženu nije uspjela. U Amnesty Internationalu njezino pogubljenje nazivaju 'lakrdijom', piše Independent.

Reyhaneh Jabbari pogubljena je vješanjem u zatvoru u Teheranu u subotu, što je potvrdila njezina majka koja je s kćeri posljednji put provela sat vremena u petak.

Kako je ajatolah rekao 'ne' nuklearnom oružju

Reyhaneh Jabbari ubila je 2007. Morteza Abdolalija Sarbandija, bivšeg obavještajca, koji ju je, kako je kazala, pokušao silovati. Izbola ga je nožem, koji je, prema optužnici, nabavila dva dana prije ubojstva. Ona je priznala da ga je ubola nožem, ali samo jednom. Tvrdila je da ga je ubio netko drugi.

Vezani članci Koronavirus u Americi, ilustracija Dramatična predviđanja stručnjaka: Koronavirus bi u SAD-u mogao ubiti između 100 i 200 tisuća ljudi Najila Trindade (Foto: Instagram) Optužila slavnog nogometaša za silovanje, skoro ga koštala karijere, a sad je otkrivena prava istina

Na smrt je osuđena još 2009. godine, a presudu je potvrdio i vrhovni sud. U međunarodnoj akciji za njezino oslobađanje skupljeno je više od 240 tisuća potpisa. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook