Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smrtna kazna

Smrt vješanjem: Ubijena jer je izbola muškarca koji ju je htio silovati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Reyhaneh Jabbari ubila je 2007. Morteza Abdolalija Sarbandija, bivšeg obavještajca, koji ju je, kako je kazala, pokušao silovati. Izbola ga je nožem.

U Iranu je pogubljena 26-godišnja Reyhaneh Jabbari i to zato jer je ubila muškarca koji ju je pokušao silovati. Međunarodna kampanja kojom se pokušalo utjecati na sud da odustane od smrtne kazne za mladu ženu nije uspjela. U Amnesty Internationalu njezino pogubljenje nazivaju 'lakrdijom', piše Independent.

Reyhaneh Jabbari pogubljena je vješanjem u zatvoru u Teheranu u subotu, što je potvrdila njezina majka koja je s kćeri posljednji put provela sat vremena u petak.

Kako je ajatolah rekao 'ne' nuklearnom oružju

Reyhaneh Jabbari ubila je 2007. Morteza Abdolalija Sarbandija, bivšeg obavještajca, koji ju je, kako je kazala, pokušao silovati. Izbola ga je nožem, koji je, prema optužnici, nabavila dva dana prije ubojstva. Ona je priznala da ga je ubola nožem, ali samo jednom. Tvrdila je da ga je ubio netko drugi.

Pročitajte i ovo Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..." Ilustracija Seksualni predator Agent CIA-e drogirao i silovao desetke žena: "Našli smo 500 snimaka golih i onesviještenih žrtvi. Vodio je detaljan popis"

Na smrt je osuđena još 2009. godine, a presudu je potvrdio i vrhovni sud. U međunarodnoj akciji za njezino oslobađanje skupljeno je više od 240 tisuća potpisa. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene