Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'U Iraku smo pokazali aroganciju i glupost'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjedinjene su Države pokazale "aroganciju" i "glupost" u Iraku, rekao je jedan visoki američki diplomat u intervjuu emitiranom u nedjelju, nakon što je američki predsjednik George Bush rekao da je fleksibilan u vezi s taktikom, ako već ne sa strategijom.

Broj američkih vojnika poginulih u listopadu ovaj je vikend narastao na 78. Tako je za Amerikance listopad najgori mjesec ove godine pa raste bojazan da bi Bushevi republikanci na izborima za Kongres što se održavaju u studenome mogli izgubiti većinu na pola njegova predsjedničkog mandata.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Reakcije na novu američku strategiju za Irak Slika nije dostupna Iračka vlada zadovoljna Bushovom strategijom

- Dajemo sve od sebe (u Iraku), ali mislim da ima mjesta kritici jer je nedvojbeno da je u Iraku bilo američke arogancije i gluposti, rekao je visoki dužnosnik State Departmenta Alberto Fernandez na arapskome za postaju Al Jazeeru.

State Department, koji se, smatra Reuters, odavno ne slaže s
Pentagonom u vezi s Irakom, što se može zaključiti iz nekoliko nedavno izdanih knjiga, već je priopćio da je na engleskoj internetskoj stranici al Jazeere netočan prijevod riječli Alberta Fernandeza, direktora u uredu za Bliski istok.

- Ono što je on (Fernandez) rekao nije točno preneseno, rekao je glasnogovornik State Departmenta Sean McCormack.

Engleska internetska stranica Al Jazeere prenijela je i da je
Fernandez rekao kako je Washington spreman na razgovore sa svakom iračkom skupinom osim al-Qaide, kako bi prestalo nasilje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene