Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U finalu za Miss Engleske vojnikinja odlikovana za hrabrost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vojnikinja koja je ratovala u Iraku ušla je u finale izbora za Miss Engleske. 21-godišnja Katrina Hodge, sudjelovat će u finalu nakon što je osvojila titulu Miss Tunbridge Wells.

U vojsci poznata kao 'borbena Barbie', Katrina je 2005. dobila medalju za hrabrost jer je u Iraku spasila život nekoliko svojih kolega.

Pročitajte i ovo Ilustracija Britanski Project X Zabava izmakla kontroli: U kuću ih je pokušalo ući više od 100, intervenirala i policija Engleska policija, ilustracija Uspostavljen kordon Drama u Engleskoj, u tijeku velika evakuacija: "Napustite područje i na vraćajte se"

2005. godine nekoliko njezinih kolega vozilo se u vozilu koje je bilo na nišanu i zbog pucnjave se prevrnulo. Hodge je u borbi pucaču otela oružje.

'Bila sam u šoku. Naše se vozilo prevrnulo tri puta. Kada sam prišla osobi koja je pucala na nas nisam stigla razmišljati. Znala sam samo da će naši životi biti ugroženi ukoliko odmah ne reagiram. Udarila sam ga, a snaga mog udarca ga je začudila i tako sam dobila na vremenu da mu oduzmem oružje', rekla je Hodge.

Sada su ratni dani u Iraku iza nje. Trenutačno kao vojnikinja služi u bolnici Frimley Park u Cambereleyju i povremeno se bavi manekenstvom.

'Veoma mi je drago što sam u finalu za Miss Engleske. To je velika čast', rekla je i dodala kako su manekenstvo i vojna karijera potpuno različite. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene