Obavijesti Video Pretražite Navigacija
49 ranjenih

Među poginulima i 6 novinara: U dvostrukom samoubilačkom napadu najmanje 25 mrtvih, ubijen i fotograf AFP-a

Američki vojnici u Afganistanu (Foto: Getty Images)
Američki vojnici u Afganistanu (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images
Najmanje 25 osoba je ubijeno u Kabulu, među kojima i fotograf agencije France Presse, a 49 je ranjeno u dvostrukom samoubilačkom napadu u ponedjeljak, priopćilo je afganistansko ministarstvo unutarnjih poslova. Među ubijenima je šest novinara i četiri policajca.

Prvi napad koji je izveo samoubojica na motoru dogodio se prije osam sati blizu afganistanskih obavještajnih službi (NDS), istaknuo je glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova Nadžib Daniš.

Pročitajte i ovo Tyler Vargas-Andrews - 2 Optužbe na račun administracije Mučno svjedočenje američkog marinca o povlačenju iz Kabula: "Vidio sam mrtve suborce kako leže oko mene, nadređeni su sve znali" Kabul Nitko nije preuzeo odgovornost Više ljudi ubijeno i ranjeno: Razorna eksplozija na ulazu u vojnu zračnu luku

Dodao je da je među ubijenima šest novinara i četiri policajca. 

Shah Marai, glavni fotograf ureda AFP-a u Kabulu, došao je na mjesto prve eksplozije zajedno s drugim novinarima i ubijen je u drugoj eksploziji koja se dogodila nekoliko minuta nakon prve, potvrdila je agencija na Twitteru.

Svih pet preostalih novinara radilo je za afganistansku televiziju.

Po sigurnosnom izvoru, samoubojica koji se namjerio na novinare vjerojatno se uvukao među izvjestitelje "opskrbljen kamerom".

Reutersovi očevici izjavili su da je u drugoj eksploziji ubijen ili ranjen veliki broj fotografa i kamerman. Reutersov fotograf je lakše ozlijeđen. (Hina/S.Ve.)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene