Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Eksplozija u Kabulu

Bombaš samoubojica (14) ubio šest osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šest civila, među kojima su i djeca, poginula su u subotu prilikom samoubilačkog napada 14-godišnjeg dječaka koji se raznio ispred dobro zaštićenog stožera NATO-a u Kabulu, doznaje se od mjesnih dužnosnika i čanika NATO-a

Bombaš se do zgrade dovezao biciklom natovarenim eksplozivom te ga aktivirao na samom ulasku u Camp Eggers, rekla je glasnogovornica NATO-a. U zgradi živi oko 2500 pripadnika koalicijskih snaga, ali kako se radi o dobro zaštićenom objektu stradali su samo civili ispred njega.

ISAF je oštro osudio korištenje djece za obavljanje "prljavog posla" i poručio da se pobunjenici "koriste podlom i prezira vrijednom taktikom". Odgovornost za napad su preuzeli talibani, ali niječu da se radi o 14-godišnjaku već o 28-godišnjem borcu čija su meta bili uredi CIA-e u Kabulu.

Pročitajte i ovo Eksplozija u Indoneziji, ranjeno nekoliko policajaca (Foto: AFP) Bombaši samoubojice Novi napad u Indoneziji: Ubijena četiri napadača, desetero ranjenih, na jednom od motocikala bila djevojčica (8) Američki vojnici u Afganistanu (Foto: Getty Images) 49 ranjenih Među poginulima i 6 novinara: U dvostrukom samoubilačkom napadu najmanje 25 mrtvih, ubijen i fotograf AFP-a

>> Muškarac na motoru digao se u zrak, poginula 21 osoba

Već više od desetljeća borbi protiv vrhunsko naoružanih i obučenih zapadnih vojnih snaga, militanti su ponovo pokazali da su u stanju napasti i najosiguranija mjesta u glavnom afganistanskom gradu, ocjenjuje Reuters. (Hina)

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene