Obavijesti Video Pretražite Navigacija
EUROPOL u akciji

Razbijena velika teroristička mreža: Uključene i države u susjedstvu

Aktualno Galerija Dvije operacije Europola - 2 Dvije operacije Europola - 2 Foto: DNEVNIK.hr Dvije operacije Europola - 3 Dvije operacije Europola - 3 Foto: DNEVNIK.hr Dvije operacije Europola - 4 Dvije operacije Europola - 4 Foto: DNEVNIK.hr Dvije operacije Europola - 5 Dvije operacije Europola - 5 Foto: DNEVNIK.hr +1 Dvije operacije Europola - 1 Galerija 1/6 >>
U dvije velike operacije Europol je razbio razgranatu terorističku internetsku mrežu koja je, putem interneta, društvenih mreža i radiopostaja poticala na terorizam.

Europol je u dvije velike operacije protiv terorizma razbio razgranatu terorističku internetsku mrežu. Onemogućili su rad servera u više država povezanih s Islamskom državom, al-Kaidom i sličnim organizacijama.

U Španjolskoj je uhićeno devet radikaliziranih osoba. Širili su svoju propagandu putem interneta, društvenih mreža, radio postaja i poticali na terorizam te vrbovali nove članove na najmanje 30 jezika. Među deset država uključenih u ovu operaciju su i BiH i Albanija.

Pročitajte i ovo Ministar obrane Ivan Anušić Tri godine prije postavljenog roka Anušić najavio ispunjenje cilja: "Hrvatska će do 2027. početi izdvajati dva posto BDP-a za NATO"

"Koriste se ne samo za širenje propagande i poticanje na nasilje, već i za regrutaciju članova, prikupljanje sredstava i koordinaciju napada. Te internetske stranice često sadrže priručnike za stvaranje eksploziva i napade. I propagandu za radikalizaciju i mobilizaciju pojedinaca", rekao je Jean-Philippe Lecouffe iz Europola. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene