Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ulice u plamenu

FOTO/VIDEO Navijački sukobi nakon poraza Maroka: Poginuo dječak, stotine privedenih

Navijački neredi u Bruxellesu - 1
Navijački neredi u Bruxellesu - 1 Afp
Aktualno Galerija Navijači u Bruxellesu Navijači u Bruxellesu Foto: Afp Navijački neredi u Bruxellesu - 4 Navijački neredi u Bruxellesu - 4 Foto: Afp Navijački neredi Navijački neredi Foto: Afp Navijački neredi u Bruxellesu - 2 Navijački neredi u Bruxellesu - 2 Foto: Afp +0 Navijački neredi u Bruxellesu - 1 Galerija 1/5 >>
Oko stotinu navijača privedeno je u srijedu navečer u Bruxellesu zbog nereda nakon poraza Maroka od Francuske 2:0 u polufinalnoj utakmici Svjetskog prvenstva u nogometu.

Stotine navijača privedeno je zbog remećenja javnog reda i mira, oštećivanja dvaju policijskih vozila te posjedovanja zabranjene pirotehnike, izvijestila je agencija Belga rano u četvrtak.

Dijelovi prometnica u centru grada bili su ograđeni, a slike od srijede navečer pokazuju hrpe zapaljenog smeća, kao i mnogobrojne policajce s opremom za razbijanje nereda na ulicama Bruxellesa.

Pročitajte i ovo Navijači u Dubravi "Ale, ale" FOTO/VIDEO Ma, kakva tuga! Pogledajte kako su navijači u Dubravi pjesmom i veseljem blokirali promet

Neredi i u Francuskoj

Jedan dječak smrtno je stradao u Montpellieru usred sukoba navijača Francuske i Maroka, javlja Sky news

Ured lokalnih vlasti navodi da je dječaka automobil "nasilno udario" u nekontroliranoj vožnji. Prebačen je u bolnicu, ali je preminuo nedugo nakon dolaska, priopćio je Odjel Heraulta. Vozilo je pronađeno u blizini mjesta događaja, a policija vrši očevid.

Videi koji se šire na društvenim mrežama prikazuju paljenje i nerede na ulici. Suparnički navijači također su se sukobili i u Parizu nakon polufinala Svjetskog prvenstva.

 

 

 

Nekoliko je ljudi uhićeno i usred sukoba u Antwerpenu, sjeverno od glavnoga grada, izvijestila je belgijska Belga.

 

 

Maroko je postao prva momčad iz Afrike koja je stigla do najbolje četiri momčadi na Svjetskom prvenstvu nakon što je u osmini finala izbacio Španjolsku, a Portugal u četvrtfinalu. Pobijedili su i Belgiju u grupnoj fazi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene