Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Vodi Grke u zabludu'

Financial Times brutalnim uvodnikom proglasio KRIVCA za situaciju u Grčkoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Financial Times okomio se na grčkog premijera.

Financial Times se u svom brutalnom uvodniku u nedjelju okomio na grčkog premijera Alexisa Tsiprasa. Navode ga kao krivca za debakl koji se trenutno odvija u zemlji, te tvrde kako je moguće da svoje ljude dovodi u zabludu kada je pitanju sve ono što će se naći na kocki na referendumu 5. srpnja, prenosi Business Insider.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Grčki referendum GRCI SU REKLI 'NE' Tisuće slave na ulicama, Nijemci bijesni, a oporbeni čelnik dao ostavku Slika nije dostupna Poruka Merkel, Juncker emotivno BIT ĆE IZGUBLJENA 'Ako propadne euro, propast će i Europa'

Tsipras je u subotu objavio da će grčki glasači na referendumu 5. srpnja odlučiti o tome treba li Grčka prihvatiti paket ekonomskih reformi koji su predložili vjerovnici u zamjenu za nove zajmove kojima bi zemlja izbjegla stečaj.

Cipras 'u ofenzivi' na Twitteru: 'U ovim kritičnim satima, trebamo se bojati samo straha'

Odluku je objavio nakon što je grčka vlada u petak odbacila prijedlog međunarodnih kreditora da se na pet mjeseci produlji postojeći program financijske pomoći tijekom kojih bi Atena primila 15,5 milijarda dolara.

Potez je doveo do sloma pregovora u subotu i odveo Grčku na put mogućeg nevraćanja 1,6 milijardi eura koje su dio duga MMF-u, a koje bi trebala vratiti u utorak. Ako iznos ne vrati, Grčkoj prijeti financijski kolaps, a Financial Times piše kako bi se lako moglo dogoditi da se u trenutku kada se budu zbrajali glasovi na referendumu neće imati više o čemu pregovarati.

Grčke banke i burza u ponedjeljak ostaju zatvoreni

FT navodi i kako se na referendumu neće glasovati o sporazumu o spašavanju nego će se davati glasovi za euro ili drachmu.

U međuvremenu, grčke banke zatvorile su svoja vrata i tako će najvjerojatnije ostati do nedjelje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene