Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poruke Grcima

Cipras 'u ofenzivi' na Twitteru: 'U ovim kritičnim satima, trebamo se bojati samo straha'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Usred političke drame koja se odvija u Grčkoj, oko pitanja bankrota i ostanka u eurozoni, grčki premijer Aleksis Ciprdas, posljednja dva sata neprestano objavljuje tweetove.

Usred političke drame koja se odvija u Grčkoj, oko pitanja bankrota i ostanka u eurozoni, grčki premijer Aleksis Ciprdas, posljednja dva sata neprestano objavljuje tweetove.

Pročitajte i ovo Pljačka zlatarnice u Grčkoj Ukrali robu od 315.000 eura VIDEO Kamera snimila krađu koju su izveli srpski Pink Panteri: Lopov puzao po podu da ne bi aktivirao alarm Gordan Jandroković, Roberta Metsola, Andrej Plenković Ima ozbiljnog konkurenta Ugledni medij raspisao se o Plenkoviću, pogledajte gdje ga vide: "Bio bi to pozitivan signal..."

Hoće li Grčka zatvoriti vrata banaka građanima?

'Nedavne odluke eurogrupe u ECB-a imaju samo jedan cilj: pokušaj gušenja volje grčkog naroda.', napisao je Cipras danas, a ubrzo potom dodao: 'Neće uspjeti. Dogodit će se upravo suprotno: grčki narod stajat će čvrsto s čak i većom voljom.'

 

Središnja europska banka (ECB) izvijestila je da neće povećati razinu hitnih pozajmica Grčkoj, što je dodatan pritisak na grčke banke koje su posljednjih nekoliko tjedana preživljavale zahvaljujući postupnom povećanju financijskih sredstava.

'U danima koji slijede, treba nam strpljenje i staloženost. Depoziti Grka u bankama su potpuno osigurani', napisao je Cipras.

 

'U ovim kritičnim trenucima bojati se moramo samo straha', napisao je Cipras, koristeći jednu od najpopularnijih fraza američkog predsjednica Franklina Delana Roosevelta.

 

Podsjetimo, grčka je vlada pregovarala o potencijalnom dogovoru koji bi omogućio pravovremeno financiranje za isplatu duga MMF-u, no u subotu ujutro premijer Aleksis Cipras iznenada je zatražio da se Grčkoj omogući dodatno vrijeme kako bi na referendumom glasovala o uvjetima sporazuma.

Vjerovnici su glatko odbacili taj zahtjev, ostavivši malo manevarskog prostora Grčkoj osim da ne ispune obvezu plaćanja duga, što čini dodatan pritisak na bankarski sustav.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene