Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

USKORO UŽIVO Milanović sazvao izvanrednu konferenciju za medije: Pogledajte što je dočekalo novinare

nastavlja se istraga

Jedna od najvećih zapljena droge u susjedstvu: Otkriven kokain vrijedan više milijuna eura

Kokain, ilustracija
Kokain, ilustracija Foto: Getty Images
Vlasti u Bosni i Hercegovini zaplijenile su u srijedu 73 kilograma kokaina vrijednosti više milijuna eura što je jedna od najvećih otkrivenih količina ove droge u zemlji nakon okončanja rata.

Kokain je bio krijumčaren s drugom robom koja je uvezena u BiH, a otkriven u akciji koja je provedena uz pomoć partnerskih agencija država Europske unije i Europola.

Po nalogu Tužiteljstva BiH, pripadnici Uprave za organizirani i teški kriminalitet ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske su otkrili drogu kokain u jednome skladištu.

"Radi se o jednoj od najvećih zapljena opojne droge kokaina u postdejtonskoj BiH, a vrijednost zapljenjenih narkotika na ilegalnom narko tržištu iznosi više milijuna eura", naveli su u priopćenju Tužiteljstva BiH.

Pročitajte i ovo Ilustracija borba protiv ovisnosti "To je pošast": U jednoj europskoj zemlji će i zbog povremenog jointa oduzimati vozačke dozvole i putovnice?

Pročitajte i ovo Kokain isporučen supermarketima - 1 U KUTIJAMA S BANANAMA FOTO/VIDEO Ovo se zove kardinalna greška: Dileri 83 milijuna dolara vrijedan kokain isporučili - supermarketima

Dodali su kako se istraga provodi u suradnji s partnerskim agencijama. Tužiteljstvo BiH nastavlja istragu s ciljem potpunog rasvjetljavanja svih okolnosti međunarodnog krijumčarenja kokaina.

Vlasti BiH posljednjih mjeseci uhitile su više osoba povezanih s kriminalnim miljeom, uglavnom trgovinom narkoticima nakon što su uz pomoć partnerskih policijskih agencija uspjeli dešifrirati poruke koje su posredstvom aplikacije SKY koristili brojni kriminalci. Po navodima medija u zaštitu krijumčarenja droge uključeni su i brojni političari, pripadnici policijskih agencija, tužitelji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene