Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traži se oštra kazna

U Berlinu ponovno antisemitistički incident: Student napao svog kolegu jer je pripadnik židovske zajednice

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Traži se hitna osuda te izbacivanje na sveučilišta studenta koji je napo svog kolegu jer je pripadnik židovske zajednice u Berlinu.

Središnje vijeće Židova u Njemačkoj zatražilo je u utorak izbacivanje sa sveučilišta studenta koji je svog studentskog kolegu fizički napao i ozlijedio samo zbog toga što se radilo o pripadniku židovske zajednice u Berlinu.

"Student koji svog kolegu sa sveučilišta teško pretuče samo zato što je Židov, nema što tražiti na jednom njemačkom sveučilištu“, rekao je predsjednik Središnjeg vijeća Židova u Njemačkoj Josef Schuster.

On je rekao kako sveučilišta ne smiju postati "no-go" područja za Židove.

Gradonačelnik Berlina Kai Wegner je izrazio zaprepaštenje i ogorčenje najnovijim antisemitskim napadom i zatražio od Slobodnog sveučilišta, gdje su upisani i napadač i žrtva, donošenje odgovarajuće mjere.

Pročitajte i ovo Mjesto na kojem su živjeli članovi kulta koji su se izgladnjivali do smrti - 1 strašno! FOTO Vođa kulta optužen za ubojstvo 191 djeteta, pronašli više od 400 leševa: Izgladnjivao ih do smrti da odu u raj

Preko vikenda je 30-godišnjeg studenta židovskog porijekla Lahava Shapiru napadao na ulici njegov 23-godišnji kolega sa sveučilišta, pri čemu je napadnuti zadobio tjelesne ozlijede i prebačen u bolnicu.

Napadač je pobjegao, ali je ubrzo priveden. Policija je navela kako je prije toga došlo do svađe oko palestinsko-izraelskog pitanja.

Brat napadnutog, poznati izvođač s berlinske kabaretske scene Shahak Shapira rekao je kako se napadač i njegov brat nisu posvađali, nego da je njegov brat snimljen kako na jednom propalestinskom prosvjedu pokušava istaknuti transparent s portretima osoba koje je oteo Hamas, čime je na sebe navukao bijes propalestinskih prosvjednika.

Pročitajte i ovo Miroslav Šeparović Ocjena ustavnosti Ustavni sud odlučio o neradnoj nedjelji

Pročitajte i ovo Josipa Pleslić Sve objasnili Oglasio se USKOK: Komentirao je li Pleslić nudio nagodbu ako optuži Turudića i jesu li oni izvor spornih poruka

Shahak Shapira je, kao i Unija židovskih studenata, optužio Slobodno sveučilište da tolerira nasilne propalestinske izgrede na sveučilištu posljednjih tjedana.

Braća Shapira su unuci izraelskog atletičara Amitzura Shapire, kojeg su 1972. na Olimpijskim igrama u Muenchenu ubili palestinski teroristi.

Od Hamasovog napada na Izrael 7. listopada 2023. u Njemačkoj je zabilježeno preko 2.250 antisemitskih napada.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene