Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U Beogradu osvanule lažne osmrtnice za Javiera Solanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Privedena su četvorica mladića, od kojih dvojica maloljetnika, koji su po centru Beograda lijepili lažne osmrtnice visokog predstavnika za sigurnost EU-a, Javiera Solane.

MUP Srbije navodi da je kod mladića pronađeno 10-tak lažnih osmrtnica i pribor za lijepljenje te ističe kako će protiv mladića biti poduzete sve zakonske mjere u konzultaciji s Okružnim javnim tužiteljstvom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna EU se nada da će Srbija izabrati europski put Slika nije dostupna Solana osudio nasilje i pohvatlio reakciju Borisa Tadića

U tekstu na lažnim osmrtnicama Javiera Solane, kojih je desetak izlijepljeno po beogrdskim ulicama, piše: 

'Naš dragi Javier Solana konačno je preminuo 28. rujna u 66. godini zločinačkog života. Ispraćaj u pakao obavit će se na zgarištu povijesti.

Ožalošćeni: RTV B92, DS, G17 Plus, SPS, EU, NATO, LDP i ostala unijska rodbina.'

Mladići koji su lijepili osmrtnice članovi su nacionalističke organizacije '1398', koja je jedna od organizatora svakodnevnih prosvjednih šetnji zbog uhićenja i izručenja Haagu Radovana Karadžića. Organizator akcije, Igor Marinković, kaže kako e riječ o marketinškom potezu, a ne o pozovu na ubojstvo ili nešto slično, javlja beogradski Press.

'Javier Solana dokazani je ratni zločinac koji je naredio bombardiranje Srbije 1999. godine, i mislili smo kako nikome neće smetati da se malo našalimo. Ovo nije poziv na ubojstvo, riječ je samo o marketinškom potezu u reklamiranju našeg bloga koji uskoro kreće s radom', izjavio je Marinković.

Dodaje kako su policajci mladiće pronašli kod kafića 'Ruski car' u Knez Mihailovoj ulici te da su ih pustili nakon dvadesetak minuta.

Visokog predstavnika Javiera Solanu te još 13 lidera zemalja NATO-a koje su 1999. godine bombardirale Srbiju, srbijanski sud osudio je 21. rujna 2000. godine na 20 godina zatvora zbog agresije na Srbiju. Solana i ostali osuđeni su u odsustvu, a nakon promjene vlasti u Srbiji presuda je poništena.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene