Napadač Zephen Xaver (Foto: Highland County Sheriff\'s Office)
Napadač Zephen Xaver (Foto: Highland County Sheriff\'s Office) Foto: Highland County Sheriff\'s Office

Policajci su s napadačem počeli pregovarati, no bez uspjeha, da bi potom stigli specijalci koji su upali u poslovnicu i nastavili pregovore. Xaver im se ubrzo predao.


Napadač koji se zabarikadirao u banku SunTrust na Floridi ubio je u srijedu oko podneva po lokalnom vremenu petero ljudi, objavila je policija okruga Sebring, oko 130 kilometara južno od Orlanda.

Vezani članci Policija u SAD-u, ilustracija Strava u SAD-u: Učenica šestog razreda pucala po školi i ranila tri osobe. Razoružala je nastavnica Pucnjava u Rio de Janeiru 01 Pucnjava u Rio de Janeiru: Najmanje 25 ubijenih, među njima i policajac

Sumnjivac, 21-godišnji Zephen Xaver, osobno je oko 12:30 sati nazvao policiju i rekao da je u poslovnici banke u Sebringu upucao pet osoba.

Nije odmah bilo jasno jesu li žrtve pucnjave zaposlenici poslovnice ili klijenti, a prema pisanju CNN, žrtve još nisu identificirane. Policajci su s napadačem počeli pregovarati, no bez uspjeha, da bi potom stigli specijalci koji su upali u poslovnicu i nastavili pregovore. Xaver im se ubrzo predao i trenutačno je u pritvoru.

Motiv napada još nije poznat, a u istrazi sudjeluje i FBI.