Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najavljeni novi prosvjedi

U Ateni zatišje, policija na oprezu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snage reda ostale su u pripravnosti u Ateni s obzirom na opasnost od incidenata te u očekivanju popodnevnih okupljanja, dok je zatišje zavladalo gradom, kazao je glasnogovornik policije.

'Napetost je smanjena u odnosu na ponedjeljak i utorak, ali se moramo suočiti s činjenicom da je teško predvidjeti neposredan razvoj situacije', kazao je Panayotis Stathis.

Pročitajte i ovo Pljačka zlatarnice u Grčkoj Ukrali robu od 315.000 eura VIDEO Kamera snimila krađu koju su izveli srpski Pink Panteri: Lopov puzao po podu da ne bi aktivirao alarm Sara Duvnjak, reporterka Dnevnika Nove TV Izvještaj iz Atene Dok Bad Blue Boysi čekaju izlazak iz pritvora, u Grčkoj novi napad na navijače: "Bačena je bomba na vrata stana"

'Očekujemo da ćemo se suočiti s različitim okupljanjima prosvjednika kasnije popodne, naročito oko sveučilišta', dodao je.

Obrazovne ustanove službeno su ponovno otvorene nakon dana žalosti u utorak i općeg štrajka u srijedu, ali puno škola i glavnih atenskih sveučilišta ostalo je zauzeto, u očekivanju općih skupština kako bi se odlučilo o nastavku pokreta. 

>> Nastavljaju se sukobi u Grčkoj

>> Prosvjednici u Ateni zapalili robnu kuću i božićno drvce

>> Novi val prosvjeda u Solunu i Ateni

U četvrtak ujutro nastavljeni su manji sukobi između mladeži i policije pored Politehničke škole u središtu Atene, šesti dan za redom nakon smrti dječaka kojega je ubio policajac, priopćeno je iz policijskih izvora.

U četvrti Exarchia, u središtu Atene, gdje se nalazi Politehnička škola, četrdesetak mladih bacalo je kamenje na snage reda koje su pribjegle suzavcima kako bi ih rastjerali. Privedene su tri osobe.

U Solunu više desetaka mladih smjestilo se u gradskom sveučilištu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene