Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oporba traži izbore

Nastavljaju se sukobi u Grčkoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prosvjedi zbog pogibije petnaestogodišnjeg mladića u sukobu s policijom nastavili su se u utorak diljem Grčke, a oporba zbog nemira u Ateni i drugim gradovima zahtijeva prijevremene izbore.

Najnemirnije je ponovo u Ateni gdje se više od 2.000 mladih prosvjednika, studenata, đaka i profesora, okupilo ispred zgrade grčkog parlamenta u Ateni, gađajući pripadnike interventne policije, raspoređene uz redovne snage diljem grada, kamenjem i molotovljevim koktelima, javljaju agencije.

Pročitajte i ovo Gordan Grlić Radman Uvjeti i sigurnost Ministar Grlić Radman nakon posjeta navijačima u zatvoru: "Bilo je dirljivo. Djelovali su zbunjeno, nisu ni svjesni situacije" Požar u Grčkoj Izvan kontrole Vatrena stihija u Grčkoj: Požar opet buknuo, pomoć šalje i Hrvatska

Ovo je treći dan nereda i prosvjeda u grčkim gradovima koji su izbili nakon što je u sukobu s policijom ubijen 15-godišnji tinejdžer. Najnoviji val prosvjeda izbio je uoči pogreba Alexisa Grigoropoulosa. 

>> Prosvjednici u Ateni zapalili robnu kuću i božićno drvce

>> Prosvjedi ne jenjavaju, premijer poziva na smirivanje

>> Prosvjedi u Grčkoj proširili se i na Berlin

>> VIDEO: Neredi u Grčkoj nakon što je policija ubila dječaka

Profesori, članovi sindikata srednjoškoloskog obrazovanja, izvjesili su plakat na kojem je pisalo 'Ubojica - krivac je vlada'.

Vođa socijalističke oporbe u grčkoj George Papandreou optužio je u utorak vladu da više nije u stanju očuvati javni red ni zaštititi javnost od razbješnjelih izgrednika koji su u protekla tri dana porazbijali i spalili stotine dućana diljem zemlje.

Prosvjed zbog ubojstva atenskog mladića održan je i u Parizu gdje su prosvjednici ušli u grčki konzulat.

'Ušli su u zgradu ali ne i u urede na prvom katu', kazao je predstavnik za medije grčkog veleposlanstva Aleksandar Bouzis.

'Ovo je simbolička okupacija. Unutra je oko 20 a ispred zgrade 60 studenata', kazao je vođa prosvjednika.

Francuska policija je stigla na mjesto događaja ali stanje je pod kontrolom, kazao je Bouzis. Zbog stanja u zemlji premijer Costas Karamanlis sazvao je hitan sastanak s predsjednikom države i vođama političkih stranaka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene