Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjedi se nastavljaju

Novi val prosvjeda u Solunu i Ateni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U ponedjeljak su u Solunu izbili novi incidenti, u kojima je oko 300 studenata i srednjoškolaca uništavalo automobile i izloge trgovina, prosvjedujući na taj način protiv ubojstva petnaestogodišnjaka koji je u subotu smrtno stradao od policijskog metka u Ateni.

Slično je nasilje izbilo u nedjelju u Solunu kada su skupine mladih, u prosvjedu koji je okupio oko 2.000 osoba, razbijale izloge trgovina, banaka i automobile. Prosvjedovali su protiv smrti petnaestogodišnjeg Andreasa Grigoropulosa kojega je u subotu ujutro usmrtio policijski metak u Ateni. Demonstracije su u tom gradu ponovno predviđene i u ponedjeljak popodne. Rektorat Sveučilišta u Solunu zatvorio je tu visokoškolsku ustanovu na najmanje dva dana. 

Pročitajte i ovo Gordan Grlić Radman Uvjeti i sigurnost Ministar Grlić Radman nakon posjeta navijačima u zatvoru: "Bilo je dirljivo. Djelovali su zbunjeno, nisu ni svjesni situacije" Radman i Malenica - 1 Sukob navijača Radman i Malenica posjetili Dinamove navijače u grčkim zatvorima: "Nastavljamo se brinuti za uvjete i sigurnost"

>> U prosvjedima ozlijeđene 34 osobe

>> VIDEO: Neredi u Grčkoj nakon što je policija ubila dječaka

Od ubojstva mladog Grka u subotu navečer, diljem Grčke uslijedili su brojni prosvjedi. Policijski izvori izvješćuju o 'najvećem valu prosvjeda protiv policije do sada'.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene