Društvena mreža Twitter
Društvena mreža Twitter Foto: Davor Puklavec/Pixsell

Twitter je blokirao profile veleposlanstava Republike Srbije u Armeniji, Iranu, Indoneziji, Nigeriji, Zimbabveu, Gani i Kuvajtu, kao i Generalnog konzulata u Chicagu.


Ministarstvo vanjskih poslova Srbije objavilo je da je Twitter blokirao profile njihovih veleposlanstava u Armeniji, Iranu, Indoneziji, Nigeriji, Zimbabveu, Gani i Kuvajtu, kao i Generalnog konzulata u Chicagu.

Profili su suspendirani 18. kolovoza, bez ikakvog obrazloženja ili prethodne poruke kojom bi se ukazivalo na eventualne povrede pravila komuniciranja na toj društvenoj mreži, priopćili su. 

U priopćenju Ministarstva se navodi da ne žele ulaziti u poslovnu politiku Twittera, ali da žele ukazati da je "nedopustivo da diplomatska predstavništva jedne demokratske države koja nije izložena bilo kakvim sankcijama budu cenzurirana na ovaj način".

"Hvale se da promoviraju pluralizam mišljenja"

"Republika Srbija je zemlja čije je strateško opredjeljenje članstvo u Europskoj uniji i naše političke i demokratske standarde, a oni uključuju i medijske slobode, prilagođavamo najvišim europskim standardima. Zato je i apsurdno što je niz naših diplomatsko-konzularnih predstavništava cenzurirano na jednoj društvenoj mreži koja se hvali time da promovira demokraciju i pluralizam mišljenja", navode u priopćenju. 

Aleksandar Vučić Objava koja je zapalila internet: "Vučić ministra hitno poslao u Moskvu na odvikavanje od narkotika"

"Pogotovo ako se uzme u obzir da su neki od spomenutih profila nedavno otvoreni i da nisu bili aktivni, a da na preostalima nije bilo nijednog sadržaja koji bi se mogao opisati kao neprimjeren", istaknuli su.

Pavao Miljavac, Davor Domazet Lošo Beograd podiže nove optužnice: Na meti su tri nekadašnja člana Glavnog stožera HV-a

"Ministarstvo vanjskih poslova Srbije obratilo se kompaniji Twitter sa zahtjevom da profili naših diplomatsko-konzularnih predstavništava budu odblokirani".

Iz Ministarstva su također izrazili nadu da blokada profila diplomatsko-konzularnih predstavništava nije dio pokušaja da se "Srbija spriječi i ušuti u borbi za istinu", prije svega o situaciji na Кosovu.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju