Seks (Foto: Guliver/Thinkstock)
Seks (Foto: Guliver/Thinkstock) Foto: Guliver/Thinkstock

Sud u Parizu presudio je da je za slučaj smrti radnika tijekom seksa na poslovnom putu odgovorna tvrtka u kojoj je radio.


Obitelj muškarca iz Francuske, kojeg su zbog zaštite ideniteta prozvali samo Xavier X, trebala bi dobiti odštetu od tvrtke TSO za održavanje željezničkih tračnica za koju je X radio kao inženjer. On je umro 2013. na poslovnom putu u središnju Francusku tijekom seksa s nepoznatom ženom.

Vezani članci Terry Jones Legendarni osnivač Monty Pythona Terry Jones preminuo u dobi od 77 godina David Olney Popularni američki glazbenik preminuo tijekom nastupa: "Zatvorio je oči i samo ušutio..."

Prema francuskom zakonu, poslodavac je odgovoran za bilo kakvu nezgodu tijekom poslovnog puta. Tvrtka se žalila i tvrdila da muškarac nije obavljao nikakve profesionalne dužnosti kada mu se pridružila žena u hotelskoj sobi, javlja CNN.

No obrana je zauzela stav da je i seks normalna potreba kao obrok ili tuš. S tim se složio i sud, koji je odlučio da je poslodavac odgovoran za zaposlenika "cijelo vrijeme trajanja njegove misije bez obzira na okolnosti".