Obavijesti Video Pretražite Navigacija
odgovorni su

Tvrtka mora platiti odštetu jer je radnik umro tijekom seksa na poslovnom putu: "To je potreba isto kao i hrana..."

Seks (Foto: Guliver/Thinkstock)
Seks (Foto: Guliver/Thinkstock) Foto: Guliver/Thinkstock
Sud u Parizu presudio je da je za slučaj smrti radnika tijekom seksa na poslovnom putu odgovorna tvrtka u kojoj je radio.

Obitelj muškarca iz Francuske, kojeg su zbog zaštite ideniteta prozvali samo Xavier X, trebala bi dobiti odštetu od tvrtke TSO za održavanje željezničkih tračnica za koju je X radio kao inženjer. On je umro 2013. na poslovnom putu u središnju Francusku tijekom seksa s nepoznatom ženom.

Pročitajte i ovo Ilustracija "Zdravstveni centar" Popila je piće u wellness-centru i umrla, sumnja se što je bilo u njemu Pogreb žrtve nasilja na Zapadnoj obali Na Zapadnoj obali Izraelski doseljenici u valu nasilja ubili dvojicu mladih Palestinaca

Prema francuskom zakonu, poslodavac je odgovoran za bilo kakvu nezgodu tijekom poslovnog puta. Tvrtka se žalila i tvrdila da muškarac nije obavljao nikakve profesionalne dužnosti kada mu se pridružila žena u hotelskoj sobi, javlja CNN.

No obrana je zauzela stav da je i seks normalna potreba kao obrok ili tuš. S tim se složio i sud, koji je odlučio da je poslodavac odgovoran za zaposlenika "cijelo vrijeme trajanja njegove misije bez obzira na okolnosti".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene