Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sud presudio!

Tužili vlastitog 30-godišnjeg sina jer se – odbija iseliti: Oglasio se i sin, koji ima drugačiju priču

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Roditelji 30-godišnjeg Amerikanca poduzeli su pomalo drastične mjere kako bi natjerali sina da napusti roditeljsko gnijezdo – tužili su ga. Sudski dokumenti pokazuju kako Michael Rotondo ne plaća stanarinu, ne pomaže s kućanskim poslovima te je ignorirao ponudu roditelja da mu plate preseljenje.

Christina i Mark Rotondo kažu kako njihov sin i nakon pet pisama u kojem ga se obavještava da se mora iseliti to odbija napraviti. On tvrdi kako ga nisu "obavijestili na vrijeme", piše BBC.

Pročitajte i ovo Cijene ekskurzija; ilustracija - 1 Cijene samo rastu Sezona krizmi, pričesti, maturalaca i ekskurzija - sve je poskupjelo: Pogledajte na čemu se ne štedi Maja Šupe Narušeno joj zdravlje Potvrđena optužnica protiv sutkinje Šupe: Dobro osmišljenim planom pokušala zamagliti 15000 eura mita

Neobičnim slučajem porodice Rotondo bavi se Vrhovni sud okruga Onondaga u blizini Syracusea u državi New York, i to nakon što su roditelji više mjeseci neuspješno nagovarali sina da ode.

Odvjetnik kojeg su roditelji angažirali, Anthony Adorante, kaže kako njegovi klijenti više ne znaju što bi poduzeli i na koji bi način više nagovorili Michaela da se odseli.

"Odlučili smo da odmah moraš napustiti ovu kuću. Imaš 14 dana da odeš. Neće ti biti dopušteno da se vratiš" stoji u prvom pismu od 2. veljače.

Kad je Michael ignorirao to pismo, njegovi su roditelji uz pomoć svog odvjetnika, napravili odgovarajuću obavijest o iseljenju. "Izbačeni si. Pravni postupak bit će pokrenut ako ne odeš do 15. ožujka 2018.", pisalo je.

Par je zatim ponudio sinu 1100 dolara da se iseli, no ni to nije pomoglo. "Ima puno poslova, čak i za ljude s ovakvom  radnom poviješću poput tebe. Zaposli se, moraš raditi", poručili su mu.

No 30. ožujka bilo je jasno kako sin nema namjeru izaći iz kuće. U travnju su gospodin i gospođa Rotondo otišli na gradski sud kako bi vidjeli mogu li izbaciti sina iz kuće. No tamo su im rekli da moraju na Vrhovni sud s obzirom na to da im je Michael sin. To su i učinili. 

O svemu se oglasio i sin Michael tužbu svojih roditelja nazvao je odmazdom i zamolio sud da odbaci čitav slučaj. No molba mu nije uslišana. 

Sudac je naredio da se mora iseliti iz roditeljske kuće, nakon što je na njihovim plećima živio od punoljetnosti a bez da je novčića uložio.

Druga strana priče

Nakon saslušanja Michael Rotondo se obratio novinarima i rekao kako su zapravo problemi s roditeljima počeli kad je u rujnu prošle godine izgubio bitku za skrbništvo nad sinom, kako izvještava Daily mail

Dječak živi s majkom, s kojom se Michael nikada nije oženio, niti su, tvrdi bili u vezi. Uputio je žalbu sudu u kojoj navodi da je siromašan i da nije u mogućnosti plaćati alimentaciju.

No, kaže, sve su zakomlicirali njegovi roditelji koji su ga prisiljavali da se zaposli. A tako bi izgubio status "siromašne osobe". 

Nakon toga njegovi roditelji prestali su mu kupovati hranu i plaćati račune za mobitel, a više mu nisu dali ni da koristi perilicu rublja u kući.

Njegovi roditelji otišli su na sud kako bi dobili dozvolu za posjete unuka. Dva dana nakon dobio je od roditelja prvo pismo da se mora odseliti, a potom su uslijedila još četiri pisma, kaže Michael.

Michael tvrdi da nije čitavo vrijeme živio sa svojim roditeljima, već da je prije osam godina godinu i pol dana živio u drugom stanu, u vrijeme kada je postao otac. Kada je izgubio posao vratio se pod roditeljski krov.

Michael je kazao kako je pohađao fakultet no kako ga nije završio jer mu je bilo preteško.Nije želio komentirati kako je izgubio skrbništvo nad sinom no sud je odlučio da ga može viđati samo u kontroliranim uvjetima i ako to odobri djetetova majka.

No, sudac je stao na stranu njegovih roditelja i Michael mora u roku od 6 mjeseci napustiti obiteljsku kuću. 

Istu stvar ustvrdio je i utorak na sudu, kada je sudac stao na stranu njegovih roditelja i naredio da ima pola godine da iseli iz kuće. "Zgrožen sam", rekao je nakon donesene sudske odluke.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene