Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Višesatni razgovori

Tusk: Postignut tek nacrt sporazuma s Ukrajinom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Donald Tusk kaže da je postignut nacrt sporazuma s ukrajinskim vodstvom, ali da ne treba brzati s predviđanjima o okončanju krize.

Poljski premijer Donald Tusk u petak je objavio da je postignut nacrt sporazuma s ukrajinskim vodstvom, ali je poručio da ne treba brzati s predviđanjima glede okončanja političke krize u njemu susjednoj zemlji, prenosi Reuters.

Pročitajte i ovo Legija Sloboda Rusiji Cezar ima poruku za cara Zapovjednik ruskih legionara koji napadaju Rusiju: "Idemo u rat, umarširat ćemo u Moskvu!" Mike Johnson Predviđaju iste iznose za obje zemlje Američki Kongres glasat će o pomoći Izraelu i Ukrajini

'Sporazum još nije postignut. Riješen je nacrt sporazuma', kazao je Tusk novinarima u poljskom parlamentu.

Nema mira ni nakon dogovora: Prosvjednici pucaju na policiju!

'Potpisivanje dogovora daje nadu da će to biti početna točka, ali bih bio oprezan u predviđanju okončanja sukoba', dodao je. Ukrajinski predsjednik Viktor Janukovič potvrdio je da je s proeuropskim oporbenim vođama u petak, nakon najžešćeg nasilja od sovjetskih vremena, postignut dogovor o rješavanju političke krize u zemlji.

Istovremeno je poljska granična policija potvrdila da su uklonjene sve cestovne barikade na ukrajinskoj strani graničnih prijelaza između Poljske i Ukrajine.

'Barikada više nema. Svi prijelazi s Ukrajinom normalno funkcioniraju', kazala je glasnogovornica pogranične policije Joanna Rokicka.
Ukrajinci su početkom tjedna blokrali ceste koje vode prema graničnim prijelazima u sklopu masovnih prosvjeda protiv Janukovičeve vlade, što je izazvalo bojazan Poljske da bi te akcije mogle ugroziti trgovinu između dvije zemlje. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene