Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Europska unija ne želi nakon Brexita podići "zid" prema Ujedinjenoj Kraljevini, iako će njihov razvod neminovno dovesti do slabljenja međusobnih veza, izjavio je u srijedu predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk.


"Ne želimo podići zid. EU želi da nam Ujedinjena Kraljevina postane prijatelj i bliski partner i da će započeti pregovore o budućnosti na otvoren i pozitivan način", kazao je Tusk

Vezani članci Slika nije dostupna Čelnici EU-a na summitu o migracijama i budućnosti Unije Slika nije dostupna Škotska premijerka hitno stigla u Bruxelles: 'Mi smo odlučni ostati u Europskoj uniji!'

"No, s obzirom da je Ujedinjena Kraljevina postavila ograničenja, moguć je samo jedan sporazum o slobodnoj trgovini i biti će to prvi sporazum o slobodnoj trgovini u povijesti koji će oslabiti, a ne ojačati gospodarske odnose", dodao je predsjednik Europskog vijeća.

On je novinarima predstavio svoj "nacrt sa smjernicama o okviru budućih odnosa" dviju strana, a okosnica bi bio sporazum o slobodnoj trgovini čije se konture još ne naziru. (Hina)