Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svaki razvod je bolan, ali...

Tusk: "EU ne želi podići "zid" prema Britancima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europska unija ne želi nakon Brexita podići "zid" prema Ujedinjenoj Kraljevini, iako će njihov razvod neminovno dovesti do slabljenja međusobnih veza, izjavio je u srijedu predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk.

"Ne želimo podići zid. EU želi da nam Ujedinjena Kraljevina postane prijatelj i bliski partner i da će započeti pregovore o budućnosti na otvoren i pozitivan način", kazao je Tusk

Pročitajte i ovo Brexit Anketa Broj Britanaca nezadovoljnih Brexitom porastao je u posljednjih dvije godine Dominic Raab (Foto: AFP) 25. studenoga Pljušte ostavke u vladi Therese May, napušta je i ministar za brexit Dominic Raab

"No, s obzirom da je Ujedinjena Kraljevina postavila ograničenja, moguć je samo jedan sporazum o slobodnoj trgovini i biti će to prvi sporazum o slobodnoj trgovini u povijesti koji će oslabiti, a ne ojačati gospodarske odnose", dodao je predsjednik Europskog vijeća.

On je novinarima predstavio svoj "nacrt sa smjernicama o okviru budućih odnosa" dviju strana, a okosnica bi bio sporazum o slobodnoj trgovini čije se konture još ne naziru. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene