Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Upravni sud Ankare naredio je u srijedu ukidanje kontroverzne odluke turske vlade o blokiranju pristupa mreži Twitter u zemlji, izvijestili su turski mediji.


Turske vlasti za telekomunikacije (TIB) blokirale su u četvrtak navečer tu mrežu mikroblogova, koju je premijer Recep Tayyip Erdogan optužio da propagira optužbe za korupciju unutar njegova režima uoči općinskih izbora 30. ožujka.

Vezani članci Recep Tayyip Erdogan i Mike Pence (Foto: AFP) Turska pristala privremeno obustaviti ofenzivu na sjeveru Sirije Donald Trump (Foto: AFP) Procurilo pismo koje je Trump poslao Erdoganu: "Ne želim biti odgovoran za uništenje turske ekonomije. Ne budite budala!"

Ta je mjera "suprotna načelima pravne države", ocijenio je sud glavnog grada u presudi koju citira informativna postaja CNN-Turk. Parlamentarna oporba i nekoliko nevladinih organizacija obratilo se pravosuđu nakon odluke vlasti o blokadi Twittera.

'Twitter je zatvoren': Turska blokirala pristup društvenoj mreži

TIB se može žaliti na odluku suda ali je mora ukinuti odluku o blokadi Twittera u očekivanju da prizivni sud odgovori na njihovu žalbu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook