Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kontra Erdogana

Tursko pravosuđe naredilo ukidanje blokade Twittera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Upravni sud Ankare naredio je u srijedu ukidanje kontroverzne odluke turske vlade o blokiranju pristupa mreži Twitter u zemlji, izvijestili su turski mediji.

Turske vlasti za telekomunikacije (TIB) blokirale su u četvrtak navečer tu mrežu mikroblogova, koju je premijer Recep Tayyip Erdogan optužio da propagira optužbe za korupciju unutar njegova režima uoči općinskih izbora 30. ožujka.

Pročitajte i ovo Screenshot Podrhtavanje tla Potres jačine 5,2 prema Richteru pogodio Tursku: "Jako nas je treslo, izašli smo iz kuće" Ilustracija Erdogan razgovarao s Putinom Putin uskoro putuje u Ankaru: Kremlj spreman obnoviti ugovor o žitu, otkriveni i uvjeti

Ta je mjera "suprotna načelima pravne države", ocijenio je sud glavnog grada u presudi koju citira informativna postaja CNN-Turk. Parlamentarna oporba i nekoliko nevladinih organizacija obratilo se pravosuđu nakon odluke vlasti o blokadi Twittera.

'Twitter je zatvoren': Turska blokirala pristup društvenoj mreži

TIB se može žaliti na odluku suda ali je mora ukinuti odluku o blokadi Twittera u očekivanju da prizivni sud odgovori na njihovu žalbu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene