Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Turski zrakoplovi gađali kurdske ciljeve

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turski borbeni zrakoplovi gađali su skrovišta kurdskih pobunjenika u sjevernom Iraku, što je treći prekogranični zračni napad u deset dana.

Zrakoplovi su pogodili osam spilja i druga skrovišta, koje koriste pripadnici Radničke stranke Kurdistana (PKK), u "učinkovitoj preciznoj operaciji", navodi se u priopćenju vojske.
Vojska je pokrenula operaciju nakon što je primijetila skupinu pobunjenika koji su se spremali provesti zimu u tim skrovištima.

Pročitajte i ovo Hrvatski političari Prvi radni dan u novoj godini Političari se vratili s odmora pa zasukali rukave, ali nekima nije počelo kako su se nadali: "Neke stvari možete riješiti odmah, a na neke treba pričekati" Recep Tayyip Erdogan (Foto: AFP) Ucjene iz SAD-a Erdogan: "Ne odustajemo od dogovora s Rusima oko kupnje raketnog sustava S-400"

Zasad nema podataka o mogućim žrtvama među pobunjenicima.

U Iraku je zamjenik ministra regionalnih kurdistanskih snaga
Peshmerga Jabar Jawar rekao kako su područja koja su napali turski zrakoplovi napuštena tako da nije bilo civilnih žrtava.

Vojska je priopćila u utorak da je više od 200 lokacija kurdskih pobunjenika pogođeno od 16. prosinca te da su u tim napadima ubijene stotine pobunjenika.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene