Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"drži leđa Asadu"

Turski predsjednik Erdogan: ''Napad na sirijsku pokrajinu Idlib bio bi masakr''

Tayyip Erdogan (Photo by Jasper Juinen/Getty Images)
Tayyip Erdogan (Photo by Jasper Juinen/Getty Images)
Napad na sirijsku pokrajinu Idlib, koja je pod kontrolom pobunjenika, bio bi masakr a predstojeći summit u Teheranu, koji će okupiti čelnike Irana, Rusije i Turske, dat će pozitivne rezultate, izjavio je turski predsjednik Tayyip Erdogan a prenio je dnevnik Hurriyet.

Rusija, saveznica sirijskog predsjednika Bašara al-Asada, nastavila je u utorak zračne udare protiv pobunjenika u Idlibu. Prije toga su sirijske vladine snage tjednima bombardirale iz zraka i granatirale tu regiju, što je očito bio uvod u ofenzivu velikih razmjera protiv zadnjeg velikog uporišta pobunjenika.

Pročitajte i ovo Prosvjedi i uhićenja u Turskoj nakon što je oduzet mandat kurdskom gradonačelniku Lokalni izbori u Turskoj Oduzet mandat kurdskom gradonačelniku u Turskoj pa su uslijedili prosvjedi i uhićenja Tayyip Recep Erdogan (Foto: AFP) RIVALI KROZ POVIJEST Erdogan optužio Grčku za okupaciju poznatog otočja pa zaprijetio: "Učinit ćemo sve što je potrebno"

"Stanje u Idlibu ključno je za Tursku. Tamo se odvija nečovječan proces", kazao je. "...Ako na to područje krenu rakete bit će to težak masakr", ustvrdio je Erdogan.

Turska, koja podržava dio pobunjenika protiv Asada, nada se pozitivnom ishodu na summitu u Teheranu koji će biti održan kasnije ovoga tjedna.

"Na summitu u Teheranu dovest ćemo to pitanje do pozitivne točke. Nadam se da ćemo uspjeti spriječiti ekstremizam sirijske vlade u toj regiji", rekao je turski predsjednik. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene