Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubijene četiri osobe

Turska traži hitan odgovor na nasilje u Gazi: "Pozivamo međunarodnu zajednicu da djeluje kako bi ublažila napetosti"

Izrael raketama pogodio Gazu (Foto: AFP)
Izrael raketama pogodio Gazu (Foto: AFP) Foto: Afp
Turska je pozvala međunarodnu zajednicu da djeluje na "nesrazmjerne akcije" Izraela u Gazi, priopćilo je u nedjelju tursko ministarstvo vanjskih poslova, nakon što su izraelski zračni udari pogodili zgradu u kojoj se nalazi turska državna novinska agencija Anadolija.

Militanti u Gazi ispalili su više od 250 raketa u izraelske gradove i sela do subote, dok je Izrael uzvratio tenkovskim granatiranjem i zračnim napadima za koje su palestinski dužnosnici rekli da su ubili četiri osobe.

Pročitajte i ovo Razorena Gaza Nastavljaju se pregovori Korak do primirja u Gazi: "Izrael je sve prihvatio i sada se čeka odluka Hamasa" Kamala Harris ugošćuje člana izraelskog ratnog kabineta U ponedjeljak Potpredsjednica SAD-a sastat će se sa članom izraelskog ratnog kabineta

"Oštro osuđujemo neselektivne napade Izraela u Gazi, zbog kojih su mnogi nevini ljudi izgubili živote ili su ozlijeđeni, a ciljali su zgradu agencije Anadolu", navodi ministarstvo u priopćenju.

"Hitno pozivamo međunarodnu zajednicu da djeluje kako bi ublažila napetosti koje se povećavaju u regiji s izraelskim nesrazmjernim djelovanjem", stoji u priopćenju.

Eskalacija nasilja dogodila se nakon što je u petak četvero Palestinaca ubijeno, a 51 ranjen u sukobima s izraelskim snagama duž granične ograde. Najnoviji sukobi izbili su nakon primirja tijekom izraelskih izbora u travnju. To je još jedna eskalacija neprijateljstva unatoč naporima Egipta i SAD-a da se postigne dugoročno primirje. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene