Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavak sukoba

Nakon ranjavanja dva izraelska vojnika, Izrael ubio dva militanta Hamasa i 19-godišnjeg prosvjednika

Prosvjedi na granici Gaze i Izraela (Foto: AFP)
Prosvjedi na granici Gaze i Izraela (Foto: AFP) Foto: Afp
U zračnim napadima Izraela u petak su u Gazi ubijena dva militanta Hamasa, a jedan palestinski prosvjednik je ubijen u sukobu s izraelskim snagama uz granicu te enklave.

Izraelski zračni napadi bili su reakcija na pucnjavu iz južnog dijela Gaze u kojoj su ranjena dva izraelska vojnika, rekla je izraelska vojska.

Pročitajte i ovo Glad u Pojasu Gaze Sve više slučajeva pothranjenosti Svjetska organizacija tvrdi da bi pojas Gaze mogao brzo prijeći prag gladi Razorena Gaza Nastavljaju se pregovori Korak do primirja u Gazi: "Izrael je sve prihvatio i sada se čeka odluka Hamasa"

Hamas, islamistička organizacija koja vlada u Gazi, objavio je da je dvoje članova njegovog oružanog krila ubijeno te da ih je još troje ranjeno prilikom zračnog napada Izraela na jedan od njihovih položaja u središnjem dijelu Gaze.

Nedugo nakon toga, izraelska vojska je ubila 19-godišnjeg Palestinca koji je sudjelovao u tjednom prosvjedu na granici Gaze te je umro od posljedica ranjavanja, objavili su medicinski službenici u Gazi. Izraelska vojska nije komentirala taj incident.

Izraelska vojska je ubila više od 200 stanovnika Gaze otkako su 30. ožujka prošle godine započeli veliki prosvjedi na granici, kažu zdravstveni djelatnici u Gazi.

Ta enklava u kojoj živi oko dva milijuna Palestinaca već je godinama u blokadi, a smanjuje se i strana pomoć. Prema Svjetskoj banci, nezaposlenost iznosi 52 posto.

Izrael kaže da je blokada potrebna kako bi se spriječilo da se Hamas, s kojim je vodio tri rata u zadnjem desetljeću, domogne oružja. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene