Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Claw-Sword

"Do sada je neutralizirano 326 terorista": Turska o kurdskim militantima u ofenzivi

Grad Kobane
Grad Kobane Foto: Afp
Turska je objavila da je "neutralizirano" više od 300 kurdskih militanata u ofenzivi koja je pokrenuta u nedjelju u sjevernoj Siriji i sjevernom Iraku.

"Operacija Claw-Sword u tijeku je uz osvetničke napade zrakom i kopnenim vozilima za potporu. Do sada je neutralizirano 326 terorista", citirala je u petak državna novinska agencija Anadolu izjavu ministra obrane Hulusija Akara

Ankara koristi izraz "neutralizirani" za ubijene ili zarobljene militante. Operacija je usmjerena na Jedinice narodne zaštite (YPG) i zabranjenu Kurdistansku radničku stranku (PKK).

Operacija je uslijedila tjedan dana nakon bombaškog napada u Istanbulu u kojem je ubijeno šest osoba, a ranjeno više od 80. Ankara za napad okrivljuje YPG i PKK, a obje skupine odbacuju te optužbe.

U međuvremenu je Akar demantirao izvješća da je u turskim udarima pogođeno područje blizu američke baze u Siriji.

Pročitajte i ovo Tayyip Recep Erdogan (Foto: AFP) ESKALACIJA NASILJA Sprema li se još jedna invazija? Moskva poziva na suzdržanost, a Erdogan tvrdi: "Ako Bog da, istrijebit ćemo ih što prije"

"Ne dolazi u obzir da bismo naštetili koalicijskim snagama ili civilima", rekao je ministar. Washington podržava YPG u borbi protiv militanata Islamske države. Upozorio je da bi turska ofenziva mogla ugroziti te napore.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene