Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gradonačelnik pobjesnio

Turisti baš zbog poplave preplavili Prag, uzimali komade nasipa kao suvenire!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradonačelnik Praga Tomas Hudeček nije nimalo sretan činjenicom da mu je grad usred poplave preplavljen velikim brojem turista, od kojih su neki u grad došli s ciljem da vide poplavu.

Proteklih je nekoliko dana u Pragu bilo kritično zbog izrazito visokog vodostaja Vltave koja je poplavila dijelove grada, a samo su metalne barijere spriječile potop stare jezgre češke prijestolnice. Unatoč tome, broj turista u gradu ne da se nije smanjio, nego je sama poplava privukla njihov dodatni broj.

Pročitajte i ovo Podizanje brane u Hrvatskoj Kostajnici Vodostaj u stalnome rastu VIDEO Pripreme za obranu od poplave u Hrvatskoj Kostajnici: "Napokon i mi imamo branu" Slika nije dostupna Najteže u Njemačkoj Vodeni val stiže u Mađarsku, prijeti izlijevanje crvenog TOKSIČNOG mulja!

>> 'Hrvatska se mora pripremiti za EKSTREMAN vodeni val!'

Kako javlja AFP, mnogi su znatiželjnici doputovali u Prag s ciljem da vide kako izgleda poplava. Gradonačelnik Tomas Hudeček se požalio da su 'preplavili' grad, a neki su od njih, prema njemu, pokušavali razvaliti nasipe i zaštitne ograde kako bi ih odnijeli kući kao suvenire!

Jedan je lokalni portal bizarnu scenu opisao naslovom 'Ludi turisti'.

Vrhunac vodenog vala kroz Prag je sada prošao i kreće se prema ušću Vltave u rijeku Elbu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene