Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Usmjerene na zlato

Trump uvodi nove teške sankcije Venezueli: ''Nasilnička trojka na tom kontinentu neće vječno trajati''

Predsjednik SAD-a Donald Trump (Foto: Dnevnik.hr)
Predsjednik SAD-a Donald Trump (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Bijela kuća je u četvrtak uvela nove teške sankcije Venezueli, optuženoj da s Kubom i Nikaragvom, sačinjava "tiransku trojku" u Latinskoj Americi.

Te sankcije su posebice usmjerene na izvoz zlata, a pojačane su i mjere protiv Havane, objavio je John Bolton, savjetnik za nacionalnu sigurnost američkog predsjednika Donalda Trumpa, prema tekstu govora održanog u Miamiju.

Pročitajte i ovo Zabrana pobačaja, ilustracija Uoči izbora Jedna savezna država SAD-a vratila se u 19 stoljeće i oživjela zakon o pobačaju iz 1864. Donald Trump Mir u Europi Otkriven Trumpov tajni plan za završetak rata u Ukrajini? "To bi značilo konačni kolaps svjetskog poretka"

On se obrušio na tiransku trojku od Havane, preko Caracasa do Managve, i na tu trojicu tirana koji misle da su "čelnici i revolucionari, ali su ustvari bijedni klaunovi".

"Nasilnička trojka na tom kontinentu neće vječno trajati. Kao i svi nasilnički režimi i ideologije, nestat će", inzistirao je i poručio čelnicima Venezuele Nicolasu Maduru, Kube Miguelu Diaz-Caneu i Nikaragve Danielu Ortegi neka se boje moći njihovih naroda.

Predsjednik i cijela njegova administracija će podržati borce za slobodu, rekao je John Bolton iz Miamiju domu brojnih kubanskih Amerikanaca i drugih Hispanika iz drugih režima Latinske Amerike.

U borbi protiv tri režima optuženih da izazivaju nebrojene ljudske patnje i ogromnu regionalnu nestabilnost i za zaštitu pravne države slobode i minimalnog ljudskog dostojanstva, američka vlada je odlučna i dalje koristiti sankcije.

Nakon što je sankcionirao 70 osoba u Venezueli, među kojima i predsjednika Madura i njegove supruge, Trump je potpisao predsjedničku uredbu o novim sankcijama protiv te zemlje, objasnio je Bolton.

Nove sankcije su usmjerene protiv mreža korumpiranog venezuelskog gospodarskog sektora, i posebice sektora zlata. Niti jedan Amerikanac neće moći poslovati s Venezuelom u tom sektoru koji režim koristi za financiranje njegovih ilegalnih aktivnosti, ispunjavati svoje blagajne i podržavati zločinačke skupine, rekao je Bolton. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene