Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američki predsjednik Donald Trump optužio je u petak bivšeg direktora FBI-ja Jamesa Comeyja za curenje informacija, dan nakon što ga je on na saslušanju u Senatu optužio da je vršio pritisak da prekine istragu i da laže.


"Unatoč toliko netočnih izjava i laži, totalna i potpuna zadovoljština... i WOW, Comey odaje informacije!", napisao je Trump u prvom tweetu nakon Comeyjevog saslušanja pred senatskim Odborom za obavještajnu zajednicu u četvrtak.

Vezani članci Slika nije dostupna Trump će za novog ravnatelja FBI-ja imenovati Christophera Wraya Slika nije dostupna Što Trump govori Rusima iza zatvorenih vrata? "Dao sam otkaz šefu FBI-a, bio je lud..."

Trump je prekinuo šutnju samo jednim tweetom koji je na tragu izjave njegova privatnog odvjetnika nakon Comeyjeva svjedočenja, a koji je istaknuo da predsjednik nije pod istragom te da je Comey o svojem razgovoru s Trumpom razgovarao s prijateljem odvjetnikom koji je to prenio medijima.

Trump nije optužio Comeyja da je lagao pod prisegom tijekom saslušanja, održanom mjesec dana nakon što ga je smijenio 9. svibnja.

Comey je Trumpa optužio da je pokušao blokirati istragu protiv bivšeg američkog savjetnika za nacionalnu sigurnost Michaela Flyyna te da ga je Bijela kuća ocrnila zajedno s FBI-jem pokušavajući objasniti zašto je smijenjen.

Kazao je također da je vodio detaljne bilješke o svakom razgovoru s Trumpom. "Iskreno, bojao sam se da bi mogao lagati o prirodi našeg sastanka pa sam mislio da bi bilo doista važno dokumentirati to." (Hina)