Obavijesti Video Pretražite Navigacija
suđenje u New Yorku

"Trump me je silovao, vrištala ja ili ne": Spisateljica otkrila zašto je bila s njim u garderobi robne kuće

E. Jean Carroll
E. Jean Carroll Foto: Afp
"Trump laže. Ovdje sam da pokušam vratiti svoj život", rekla je E. Jean Carroll (79) tijekom trećeg dana saslušanja na sudu. Optužila je Donalda Trumpa da ju je silovao u garderobi robne kuće i objasnila na sudu zašto je uopće s njim ušla u garderobu.

U New Yorku je počelo povijesno suđenje bivšem američkom predsjedniku Donaldu Trumpu, kojeg je spisateljica i bivša kolumnistica časopisa Elizabeth Jean Carroll optužila za silovanje. Trump tvrdi da su njezine optužbe lažne.

"Trump laže. Ovdje sam da pokušam vratiti svoj život", rekla je Carroll (79) u četvrtak tijekom trećeg dana saslušanja na sudu.

Tvrdi kako ju je sredinom devedesetih Trump silovao u garderobi robne kuće, što joj je ostavilo duboku traumu koju je liječila desetljećima.

Trump se nije pojavio na suđenju, a njegov odvjetnik Joe Tacopina rekao je kako Carroll sve to radi da bi joj se knjige bolje prodavale.

Ona je pak u unakrsnom ispitivanju kazala kako je odlučila progovoriti nakon što su razotkriveni zločini Harveyja Weinsteina i krenuo pokret #MeToo.

Pročitajte i ovo Donald Trump u sudnici Neće se pojaviti na sudu Trump na sudu zbog optužbe za silovanje: Novinarku napastovao u svlačionici robne kuće?

Na pitanje zašto nije progovorila kada se Trump kandidirao za predsjednika 2016., Carroll je rekla da joj to nije palo na pamet.

"Nikada nisam htjela govoriti o tome što mi je Donald Trump učinio. Nikada", rekla je.

Tacopina je pokušao diskreditirati tužiteljicu pitanjem zašto nije vrištala kada ju je Trump napao. Carroll je ostala pri svom iskazu da je s Trumpom ušla u garderobu jer su se šalili da će on obući donje rublje koje je želio da ona kupi.

“Ako mi muškarac kaže da isprobam neko donje rublje, kažem mu da ga ode sam isprobati. Nisam imala pojma kako će to ispasti. Mislila sam da će se ta naša šala samo nastaviti“, kazala je, piše Guardian.

No onda ju je, tvrdi, Trump iznenada napao u svlačionici, a ona se počela smijati.

"Bila sam u prevelikoj panici da bih vrištala"

"Smijeh je jako dobro oružje za smirivanje muškarca ako ima bilo kakvu erotsku namjeru", rekla je tijekom ispitivanja.

No Tacopina je nastavio ispitivati zašto ipak nije vrisnula.

"Bila sam u prevelikoj panici da bih vrištala", odgovorila je.

Carroll je rekla da žene koje prijave silovanje često pitaju zašto nisu vrištale, što je bio jedan od razloga zbog kojih ne idu na policiju.

"Činjenica je da me je Trump silovao, vrištala ja ili ne", rekla je, a glas joj se slomio.

Pročitajte i ovo Donald Trump u sudnici povijesni dan Detalji optužnice protiv Trumpa: Od Playboyeve zečice i pornoglumice do plaćanja za šutnju i tajnog djeteta

Carroll nakon navodnog silovanja nije zvala policiju, nego prijateljicu Lisu Birnbach, koja joj je, nakon što je ispričala što se dogodilo, kazala: "Silovao te je."

Druga joj je prijateljica rekla da ne ide prijaviti silovanje policiji jer je Trump premoćan da bi mu se suprotstavila.

Ne očekuje se da će Trump svjedočiti na tom suđenju. On tvrdi da do njihova susreta nikada nije došlo, da uopće ne poznaje Carroll i da ona nije njegov tip.
Suđenje se nastavlja u ponedjeljak, a Trumpov odvjetnik Tacopina nastavlja svoje unakrsno ispitivanje spisateljice.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene