Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neće se pojaviti na sudu

Trump na sudu zbog optužbe za silovanje: Novinarku napastovao u svlačionici robne kuće?

Donald Trump u sudnici
Donald Trump u sudnici Foto: AFP
U New Yorku u utorak počinje suđenje bivšem američkom predsjedniku Donaldu Trumpu zbog optužbe da je silovao novinarku Elizabeth Jean Carroll u svlačionici robne kuće sredinom 1990-ih.

Na saveznom sudu na Manhattanu u utorak počinje izbor porote. Bivša kolumnistica časopisa Elle optužuje Donalda Trumpa i za klevetu.

Trump (76) je zanijekao da je silovao Elizabeth Jean Carroll (79). Njezine optužbe ocijenio je "lažima" i "čistom prijevarom" u listopadu 2022. na svojoj platformi Truth Social.

Pročitajte i ovo Donald Trump u sudnici Svjedočio pred porotom Trump tuži svog bivšeg odvjetnika za više od 500 milijuna dolara: Nazvao ga rasistom i govorio povjerljive stvari

Tvrdi da je ona sve izmislila kako bi promovirala svoje memoare ističući da "ona nije njegov tip". Tvrdi da je ona mentalno bolesna.

Trump ne mora biti nazočan na suđenju. Njegovi odvjetnici rekli su da se možda neće pojaviti zbog sigurnosnih razloga i prometa. Carrollini odvjetnici rekli su da ga ne planiraju zvati kao svjedoka. Suđenje bi moglo trajati tjedan do dva.

Carroll tvrdi da se njezin susret s Trumpom dogodio u robnoj kući Bergdorf Goodman potkraj 1995. ili početkom 1996.

Pročitajte i ovo Donald Trump i Karen McDougal I njezina priča je ubijena Tko je druga žena iz Trumpove optužnice? Bivša Playboyeva zečica tvrdi da se s njim viđala 10 mjeseci

Rekla je da ju je Trump prepoznao kao "onu savjetnicu" i zamolio pomoć u kupnji poklona za jednu drugu ženu.

Trumpovi odvjetnici mogli bi pokušati potkopati njezin kredibilitet time što nije pozvala policiju nakon napada i o tome nije govorila više od dva desetljeća, kao i time što se ne može sjetiti datuma ni mjeseca napada.

Carroll je rekla da ju je pokret #MeToo potaknuo da progovori.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene