Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rodila dvojke

Trudove imala 75 dana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Joanna Krzysztonek iz Poljske trudove je trpjela 75 dana.

Trudnica Joanna Krzysztonek morala je ležati gotovo naopačke tijekom trudova koji su trajali 75 dana kako bi na svijet sigurno donijela blizance. To su bile mjere koje na koje su se liječnici odlučili nakon što je prvo dijete rođeno u 22 tjednu preminulo. Joanna je ležala pod kutom od 35 stupnjeva, tako da joj je glava bila okrenuta prema dolje, a noge prema gore.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zlostavljanje u Srbiji Mučna svjedočanstva: Ako se žale na bol, vežu ih, ne daju im anesteziju - "Rodila sam mrtvorođenče. Sama, bez ikoga u blizini" U Teksasu su rođene šestorke u samo 9 minuta! Dvije djevojčice i četiri dječaka U samo 9 minuta rodila šestorke! Šanse da se to dogodi su 1:4,7 milijardi

31-godišnjakinja je bila oduševljena kada je otkrila da očekuje trojke. Trudnoća je tekla normalno i Joanna je svakodnevno išla na posao. Međutim, u 22. tjednu trudnoće počela je osjećati trudove. Jedno od troje djece se rodilo, međutim kako je rođeno prerano, beba je umrla.

>> Rađala za vrijeme polaganja vozačkog

Liječnici su uspjeli zaustaviti porođaj ostalo dvoje djece, dajući joj lijek koji je trebao ublažiti trudove. Osim toga, morala je ležati u krevetu u posebnom položaju, piše Daily Mail.

'Cijelo sam vrijeme razmišljala o bebama', rekla je Joanna. Na koncu je rodila kćer Igu i sina Ignacya, 15. veljače, carskim rezom.

Liječnici smatraju kako je trudove imala od rođenja prvog djeteta. 'Rađanje ima svoj početak i kraj. Ako je prvo dijete rođeno, to znači da je pored počeo', rekao je dr. Mariusz Zimmer te rekao da je Joannina odlučnost da ima djecu bila presudna u tome da su se oni rodili i preživjeli.

Porod u prosjeku traje između osam i 12 sati, a trudnoća oko 40 tjedana. Iga i Ignacy rođeni su u 32 tjednu te su prve dane života proveli u inkubatoru.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene