Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vjetrovi do 110 km/h

VIDEO Tropska oluja pogodila Meksiko: Poginulo najmanje sedam osoba, među njima i djeca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uragan Grace je oslabio u subotu kada je stigao na istočnu obalu Meksika i pretvorio se u tropsku oluju, priopćio je Američki centar za praćenje uragana (NHC), ali je ipak odnio najmanje sedam života u državi Veracruz.

Uragan Grace je u 17:00 sati po srednjoeuropskom vremenu bio 40 km od Ciudad de Mexica, s vjetrom koji je puhao 110 km/h i kretala se brzinom od 20 km/h, navodi NHC.

"Tijekom noći treba oslabjeti u tropsku depresiju, a u nedjelju će nestati", navodi Centar.

Grace je na kopno stigla kao uragan treće kategorije po Saffir-Simpsonovoj petostupanjskoj ljestvici u općini Tecolutli, sjeverno od Veracruza.

Cuitlahuac Garcia, guverner države rekao je: "Nažalost, imamo sedmero mrtvih, među kojima ima djece."

Vlasti te meskičke države kasnije su objavile da je u vremenskoj nepogodi poginulo najmenje osmero ljudi.  Uragan je dizao krovove, rušio drveće i prekinuo opskrbu strujom. Na tom području je još u petak proglašena opasnost od poplave i odrona.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kakva ih sudbina očekuje? Mnogi će ostati u Afganistanu, nemoguće je svih spasiti: "To je nezamislivo. Ne treba izmišljati. Postoje prioriteti''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Neće ih priznati Dodik dobio poziv na sud zbog negiranja genocida u Srebrenici: "Neću se odazvati, ako misle da imaju moć, neka nas uhite"

"Grace je brzo postala velik uragan", priopćio je NHC tijekom noći, proglasivši ga uraganom treće kategorije, nedugo pošto ga je svrstao u drugu kategoriju.

Vlasti su i nakon prolaska ciklona oprezne jer prijete izlijevanje rijeka i odroni, uglavnom u Veracruzu.

Garcia je u poruci na Twitteru upozorio stanovnike koji žive uz osam rijeka da će se "one izliti u sljedećim satima".

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene