Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nestalo 69 osoba

Tropska oluja na Filipinima odnijela najmanje 200 života

Žrtve tropske oluje na Filipinima (Foto: AFP)
Žrtve tropske oluje na Filipinima (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija Žrtve tropske oluje na Filipinima (Foto: AFP) Žrtve tropske oluje na Filipinima (Foto: AFP) Foto: Afp Žrtve tropske oluje na Filipinima (Foto: AFP) Žrtve tropske oluje na Filipinima (Foto: AFP) Foto: Afp Tropska oluja poharala Filipine (Foto: AFP) Tropska oluja poharala Filipine (Foto: AFP) Foto: Afp +0 Tropska oluja poharala Filipine (Foto: AFP) Galerija 1/4 >>
Najmanje 200 ljudi poginulo je u poplavama i odronima zemlje koje je uzrokovala tropska oluja Tembin u južnim Filipinima, rekli su u subotu dužnosnici.

Najviše žrtava zabilježeno je u pokrajini Lanao del Norte sa 127 mrtvih i 69 nestalih, a pogođena su najmanje tri grada, rekla je policija.

Pročitajte i ovo Snažan potres pogodio Filipine Usred noći Potres jačine 6,8 pogodio Filipine: Procjenjuje se mogućnost tsunamija Slika nije dostupna Maksimalnom brzinom SAD šalje nosač zrakoplova u pomoć Filipinima

U pokrajini Zamboanga del Norte poginulo je 47, u Lanao del Sur 18, a 8 u pokrajinama Bukidnon i Misamis Occidental kao i u Iligan Cityju, rekli su dužnosnici.

Oluja Tembin sručila se u petak na južno područje drugog po veličini filipinskog otoka Mindanaoa.

Pogodila je zapadnu pokrajinu Palawan u subotu, s vjetrovima najveće jačine od 105 km/h i naletima do 145 km/h, rekao je hidrometeorološki zavod.

 

Žrtve tropske oluje na Filipinima (Foto: AFP) Tropska oluja poharala Filipine (Foto: AFP) Foto: Afp

Filipine godišnje pogodi dvadesetak tajfuna, noseći smrt i razaranje najčešće među siromašnim zajednicama te zemlje na jugoistoku Azije. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene