Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images

Nizozemske vlasti istražuju smrt tromjesečne bebe u glavnom prihvatnom centru za tražitelje azila u zemlji, objavio je u četvrtak BBC.


Vlasti su objavile da je beba umrla u srijedu ujutro u "sportskoj dvorani koja se koristi kao sklonište za hitne slučajeve" u sjeveroistočnom selu Ter Apel.

"Nažalost, liječnička pomoć je bila uzaludna", priopćio je Državni inspektorat za zdravstvo i skrb o mladima.

Ime, spol i nacionalnost bebe nisu objavljeni.

Inspektorat je naveo da će "istražiti sve moguće aspekte koji su možda odigrali ulogu u smrti bebe".

Ispitat će se razina medicinske skrbi, dostupna njega i životni uvjeti u tom prihvatnom centru.

Ana Ćuća iz Centra za mirovne studije Iz CMS-a o slučaju malene Madine: "Kako je moguće da je nestao ključni dokaz za ovako tešku povredu ljudskih prava, u kojoj je izgubljen dječji život"
Madina Hussiny Odbijena žalba Hrvatske u slučaju malene Madine: "Od danas je presuda konačna, kreću rokovi za isplatu odštete"

Nizozemska se nalazi u azilantskoj krizi sa stotinama ljudi koji spavaju ispred službenog prihvatnog centra, naglašava BBC.

Kao razloge navodi da se zahtjevi ne obrađuju dovoljno brzo, tražitelji azila ne mogu otići negdje drugdje i nema dovoljno smještaja za azilante u zemlji.Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju