Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svi mlađi od 10 godina

Trojica dječaka u parku objesila 7-godišnjaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Banda školaraca namamila je sedmogodišnjaka u mirniji dio inače vrlo posjećenog gradskog parka u Portsmouthu gdje su već ranije na jednom drvetu pripremili omču.

Nakon što su ga doveli do drveta, dječaci, inače svi ispod deset godina, navalili su na sedmogodišnjaka i stavili mu omču oko vrata. Potom su zategli čvor, podigli ga i ostavili da se koprca. Dječak se već počeo gušiti, no ipak je nekako uspio izmigoljiti s vješala. U suzama je otrčao kući i sve ispričao zaprepaštenoj baki. 'Strašno. Bio je vani samo nekoliko minuta, a potom ga je kući uplakanog doveo jedan dječak', kazala je baka. Prevezen je u lokalnu bolnicu s ogrebotinama i opeklinama od užeta po vratu i glavi, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Ilustracija Uspješna potraga Pronađena nestala tri 14-godišnjaka Slika nije dostupna Linč u Pakistanu VIDEO: Zatukli ih pa objesili, policajci gledali

Nije bila igra

'Oguljen mu je cijeli vrat ispod brade i glava. Policajci su rekli kako je mogao umrijeti. Da nije bio toliko mali i lagan ne bi se uspio podignuti i iskoprcati iz omče. Bilo mi je mučno kada sam čula što se dogodilo. Šokirana sam kako djeci takvo nešto uoće padne na pamet. To nije bila igra koja je pošla po zlu, to je bilo nešto puno ozbiljnije', kazala je potresena dječakova majka Sharleen.

Policija moli građane za pomoć iako su svjesni kako su dječaci, čak ako ih i pronađu, premladi za suđenje. Ipak, žele s nima razgovarati 'o posljedicama njihova čina'. Ovaj je slučaj Otočane podsjetio na slučaj Jamesa Bulgera, 2-godišnjaka kojeg su 1993. u Liverpoolu otela, mučila i na kraju ubila dvojica 10-godišnjaka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene