Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napadač uhićen

Pijan pucao po selu i ubio troje ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Troje ljudi je ubijeno, a još dvoje ranjeno kada je naoružani muškarac otvorio vatru u švicarskom selu Daillon, izvijestila je policija.

Osumnjičeni je, prilikom uhićenja, zaprijetio i policiji koja je zapucala i ranila ga prije nego što je odveden u pritvor, izvijestila je u službenoj izjavi policija kantona Valais. Nitko od policajaca pritom nije ozlijeđen.

Švicarska internetska stranica '20minutes.ch' objavila je da je osumnjičeni stanovnik Daillona star oko 30 godina te da je sinoć u vrijeme napada bio naoružan jurišnom puškom i pod jakim utjecajem alkohola. Prenose i izjavu jednog seljana da je među ubijenim žrtvama i starica u osamdesetim godinama.

U službenoj izjavi navodi se da je specijalna policijska postrojba i lokalno redarstvo poslano na intervenciju nakon dojave, primljene oko 20:50 sati, da na tlu leži nekoliko ranjenih osoba.

Pročitajte i ovo Prometni policajci lažno izdavali kazne za prekršaje Podignuta prijava Kakva akcija! Dvojica policajaca vozačici USKOK-ova auta pokušali naplatiti nepostojeći prekršaj Policija u Vukovaru, ilustracija Podignuta optužnica Optuženi napadači na skupinu djece u Vukovaru: Za četvoricu se traži produljenje istražnog zatvora, za petog mjera opreza, a šesti je u bijegu

>> Pucao na vatrogasce koji su došli gasiti požar i ubio dvojicu

Napadač je ranije boravio u psihijatrijskoj bolnici, objavile su u četvrtak švicarske vlasti na konferenciji za tisak.

Muškarac u dobi od 33 godine, ranjen u policijskoj intervenciji, u napadu je koristio dva oružja, rekao je zapovjednik kantonalne policije Valais Robert Steiner.

Iz starinskog karabina i lovačke puške ispucao je dvadesetak metaka.

Napadač je bio poznat policijskim službama zbog zlouporabe droge. Posjedovao je i oružje koje mu je oduzeto nakon boravka na psihijatriji 2005.

Žrtve su žene od 32, 54 i 79 godina. Ranjeni su muškarci od 33 i 63 godina.

Prema podacima policije, napadač je poznavao svoje žrtve.

Selo u kojem se dogodio zločin nedaleko je grada Siona, sjedišta kantona Valais. Masovne pucnjave su rijetke u Švicarskoj iako, prema nekim procjenama, čak svaki treći stanovnik te osam milijunske zemlje posjeduje oružje. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene