Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova taktika

Budite oprezni! Kriminalci su se domislili novoj vrsti prevare, na meti su im turisti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rimska je policija u subotu uhitila trojicu muškaraca zbog sumnje da su iznuđivali novac od turista nakon što su s njima pozirali za fotografije u području oko drevnog Koloseja.

Odjeveni poput gladijatora i rimskih vojnika, osumnjičenici su turistima nudili mogućnost fotografiranja s njima na poznatom turističkom odredištu u Rimu. Potom su od njih tražili i do 500 eura, policija je objavila u subotu. Trojac je ponekad navodno i prijetio ljudima kako bi iznudio novac.

Ured javnog tužitelja je dvojici odredio kućni pritvor, a jedan od njih je i dalje u policijskom pritvoru. Nekoliko stranih turista je uložilo pritužbe između kolovoza i rujna ove godine, objavila je policija.

Jedan je Irac trojici osumnjičenika rekao da nema novaca nakon što se fotografirao s njima. Oni su ga potom navodno prisilili da podigne novac s bankomata. Kada se vratio s 200 eura, navodno su ga poslali da se vrati po dodatnih 50.

Pročitajte i ovo Nautički turizam: Ilustracija - 7 Svi bi na Jadran Jedna grana hrvatskog turizma prestigla je pretpandemijske brojke: Već naveliko stižu rezervacije za iduću godinu

Pročitajte i ovo Ilustracija ISTRAŽIVANJE SE NASTAVLJA Iznuđivali novac na temelju izmišljenog duga: Policija im pripremila klopku

Od jednog talijanskog turista su zatražili da im preda 40 eura, što je on odbio. Osumnjičenici su ga zatim okružili i prijetili da će ga ozlijediti, čime su na koncu iznudili 150 eura.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene