Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poginulo 29 ljudi

Portugal oplakuje žrtve stravične autobusne nesreće, proglašena trodnevna žalost

Nesreća u Portugalu (Foto: Helder SANTOS / AFP)
Nesreća u Portugalu (Foto: Helder SANTOS / AFP) Helder SANTOS / AFP
Aktualno Galerija Nesreća u Portugalu (Foto: Helder SANTOS / AFP) Nesreća u Portugalu (Foto: Helder SANTOS / AFP) Foto: Helder SANTOS / AFP Nesreća u Portugalu (Foto: Helder SANTOS / AFP) Nesreća u Portugalu (Foto: Helder SANTOS / AFP) Foto: Helder SANTOS / AFP +0 Nesreća u Portugalu (Foto: Helder SANTOS / AFP) Galerija 1/3 >>
Portugalska vlada proglasila je u četvrtak trodnevnu žalost u čast žrtvama autobusne nesreće na otoku Madeiri, gdje je dan prije poginulo 29 njemačkih turista.

Time želimo "izraziti bol i solidarnost svog stanovništva zemlje sa žrtvama, i njihovim obiteljima, tragične nesreće turističkog autobusa u autonomnoj regiji Madeiri", priopćila je portugalska socijalistička vlada nakon sastanka u Lisabonu.

Pročitajte i ovo Cesta, ilustracija Kao i prije 50 godina Panika u Njemačkoj, od ljeta je moguća velika promjena u prometu Dijete, ilustracija Zlostavljano najmanje 4815 djece Portugalska crkva isplatit će odštete žrtvama seksualnog zlostavljanja

Njemački turisti poginuli su kada je njihov autobus, u kojem je bilo oko 50 ljudi, sletio s ceste na zavoju i pao desetak metara nizbrdo nedugo nakon što je krenuo iz njihova hotela u selu Canico, između Funchala i Santa Cruza. Išli su u restoran.

Po posljednjim podacima, poginulo je 29 ljudi - 17 muškaraca i 12 žena u dobi od 40 do 60 godina. Njemački ministar vanjskih poslova rekao je u četvrtak da će posjetiti Madeiru zbog te nesreće.

"Danas putujem na Madeiru s ekipom liječnika, psihologa i konzularnih dužnosnika ministarstva vanjskih poslova kako bih razgovarao s dotičnim osobama i zahvalio našim portugalskim prijateljima na pomoći", priopćio je Heiko Maas. (Hina)


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene