Portugalska vlada proglasila je u četvrtak trodnevnu žalost u čast žrtvama autobusne nesreće na otoku Madeiri, gdje je dan prije poginulo 29 njemačkih turista.

Galerija


Time želimo "izraziti bol i solidarnost svog stanovništva zemlje sa žrtvama, i njihovim obiteljima, tragične nesreće turističkog autobusa u autonomnoj regiji Madeiri", priopćila je portugalska socijalistička vlada nakon sastanka u Lisabonu.

Vezani članci Dan nakon napada u gradu Hanauu - 6 Njemačka u šoku: Ubojica se u manifestu hvalio kako nikada nije bio sa ženom. Među žrtvama i državljanin BiH Njemačka policija/Ilustracija (Foto: Sebastian Willnow/DPA/PIXSELL) Strava u Njemačkoj: Hrvat (42) pred dvoje malodobne djece ubio suprugu pa pobjegao

Njemački turisti poginuli su kada je njihov autobus, u kojem je bilo oko 50 ljudi, sletio s ceste na zavoju i pao desetak metara nizbrdo nedugo nakon što je krenuo iz njihova hotela u selu Canico, između Funchala i Santa Cruza. Išli su u restoran.

Po posljednjim podacima, poginulo je 29 ljudi - 17 muškaraca i 12 žena u dobi od 40 do 60 godina. Njemački ministar vanjskih poslova rekao je u četvrtak da će posjetiti Madeiru zbog te nesreće.

"Danas putujem na Madeiru s ekipom liječnika, psihologa i konzularnih dužnosnika ministarstva vanjskih poslova kako bih razgovarao s dotičnim osobama i zahvalio našim portugalskim prijateljima na pomoći", priopćio je Heiko Maas. (Hina)

Gdje su EU novci za ugradnju liftova? Ministrica Žalac dala objašnjenje