Afganistanski vojnici/Ilustracija (Foto: AFP)
Afganistanski vojnici/Ilustracija (Foto: AFP)

Tri vojnika pripadnika operacije Odlučna potpora (Resolute Support, RS) koju je NATO rasporedio u Afganistanu ubijena su u nedjelju u samoubilačkom napadu na njihovu ophodnju sjeverno od Kabula, objavilo je zapovjedništvo snaga.


Jedan američki vojnik je ranjen kao i dva afganistanska vojnika u istom napadu, dodaje se u priopćenju koje ne spominje nacionalnost tri preminule žrtve.

Vezani članci Joshua Boyle i njegova obitelj oslobođeni su nakon pet godina (Foto: AFP) Obitelj 5 godina bila u zatočeništvu: "Kćerkicu su mi ubili, a ženu silovali. Rodila je četiri puta" Slika nije dostupna Upozorenje američkog minista obrane koje se nikome neće svidjeti

Talibani su na Twitteru preuzeli odgovornost za "eksploziju na snage američkog osvajača u Šarikaru u kojem je jutros ubijeno ili ranjeno osam Amerikanaca", navode u poruci vjerojatno misleći na taj napad.

"Napad je izveden blizu Šarikara u pokrajini Parvan", oko 70 kilometara sjeverno od Kabula, istaknuo je potpukovnik Martin O'Donnell, časnik za tisak RS-a.

Tri pripadnika RS-a ubio je samoubojica tijekom zajedničke ophodnje s afganistanskim snagama na istoku Afganistana", ističe se u priopćenju misije. (Hina)