Afganistanski vojnici/Ilustracija (Foto: AFP)
Afganistanski vojnici/Ilustracija (Foto: AFP)

Tri vojnika pripadnika operacije Odlučna potpora (Resolute Support, RS) koju je NATO rasporedio u Afganistanu ubijena su u nedjelju u samoubilačkom napadu na njihovu ophodnju sjeverno od Kabula, objavilo je zapovjedništvo snaga.


Jedan američki vojnik je ranjen kao i dva afganistanska vojnika u istom napadu, dodaje se u priopćenju koje ne spominje nacionalnost tri preminule žrtve.

Vezani članci Ilustracija: Marko Prpic/PIXSELL Incident u Afganistanu koji je MORH prešutio: "To nije bio napad na naše vojnike, nitko nije ozlijeđen" Prizori iz Kabula (Foto: AFP) U napadu talibana ubijeno više od 100 afganistanskih vojnika, među njima i 8 specijalaca

Talibani su na Twitteru preuzeli odgovornost za "eksploziju na snage američkog osvajača u Šarikaru u kojem je jutros ubijeno ili ranjeno osam Amerikanaca", navode u poruci vjerojatno misleći na taj napad.

"Napad je izveden blizu Šarikara u pokrajini Parvan", oko 70 kilometara sjeverno od Kabula, istaknuo je potpukovnik Martin O'Donnell, časnik za tisak RS-a.

Tri pripadnika RS-a ubio je samoubojica tijekom zajedničke ophodnje s afganistanskim snagama na istoku Afganistana", ističe se u priopćenju misije. (Hina)