Ilustracija
Ilustracija Foto: Damir Skomrlj/Cropix

Tri osobe su upale u rijeku Trnavicu u Novom Pazaru. Spasioci su jednu osobu izvukli rijeke, a za dvije se još traga.


Tri osobe su upale u rijeku Trnavicu u Novom Pazaru, gradu na jugu Srbije. Jedna osoba je izvućena iz rijeke, a za dvije se još traga,

Reporterka Nove S je izvijestila da su muškarci pokušavali pijeskom napraviti branu da voda ne bi došla do njihovih kuća te je jedan od njih, umirovljenik iz Švicarske upao u rijeku, izvijestila je Nova.rs.

Zatim su za njim skočili stariji muškarac njegov 32-godišnji sin, koji je kasnije iz vode spašen, dok se za prvom dvojicom i dalje traga.

"Za njima je skočio sin jednog od utopljenika da ih spasi. Međutim, prisutni su nekako uspjeli da ga izvuku iz vode i tako spase jedan život", rekla je reporterka te dodala da su na terenu vatrogasci, spasioci i policija, koja ne da nikome da priđe rijeci.

Vodostaj Korane VIDEO Narančasti meteoalarm! Dijelovi Hrvatske zatrpani snijegom, raste i vodostaj rijeka: Pripremite se na rizike

Predsjednik Zoran Milanović Milanović o Lavrovljevoj pohvali: "Sreo sam ga jednom kratko i hladno, a Grlence mu je na liri pjevušio ruske pjesmice na uho i pozvao Putina u Hrvatsku"

Na mjesto događaja izašli su i gradonačelnik Novog Pazara i šef Sektora za vanredne situacije. Svi se nadaju da će razina rijeke u toku dana pasti, ali kiša pada od ranog jutra, navela je reporterka.

Izvanredna obrana od poplava uvedena je na više rijeka na jugu i jugozapadu Srbije, Limu kod Prijepolja, Grabovnici u Sjenici, te Raški i Jošanici na teritoriju Novog Pazara.

Prema izvješćima reportera Radio-televizije Srbije, poplavljeno je na desetine kuća, stotine ih je ugroženo, a evakuirano je više ljudi, među kojima i jedna majka sa šestero djece kod Brodareva.

Hidrolog Dejan Vladiković rekao je za RTS da su najveći porasti vodostaja registrirani na slivu rijeke Lim, na Drini i u gornjem toku Zapadne Morave, nakon što je području jugozapadne Srbije palo od 20 do 40 milimetara kiše po četvornom metru, a vodostaje rijeka povećali su bujični pritoci.

On je procijenio da će na ugroženim područjima vodostaji rasti u sljedećih 12 sati, dok se vrh poplavnog vala očekuje kod Prijepolja u večernjim satima.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju